Tast científic de porc negre de Mallorca, amb l'assistència del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori i la rectora de la UIB

Dia: dimarts, 22 de novembre
Hora: 17.30 hores
Lloc: Aula Mestre Tomeu Esteva de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador,
campus universitari, Palma

El senyor Gabriel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears, assistiran al tast científic de porc negre que organitza l’Oficina de Suport a la Recerca (OSR) de la Universitat en el marc de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2011.

El tast el dirigirà el senyor Jaume Jaume, professor de la UIB, i participaran en la taula rodona els senyors Juan Carlos Azanza i Juan Romero, responsables del Departament de Cuina de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. 

Aquest tast té com a objectiu destacar aspectes de qualitat organolèptica i de facilitat de preparació d’aquest nou producte: la porcella confitada de porc negre mallorquí.

El porc negre mallorquí és una raça autòctona en perill d’extinció que es conserva per la seva utilització en productes de qualitat. La porcella n’és un exemple, però el seu consum no és generalitzat, i la seva comercialització presenta entrebancs, com és la dificultat de preparació i la porcionalitat. Per això s’ha iniciat una recerca per trobar un mètode de preparar la porcella en porcions individuals. Aquest mètode és el confit, és a dir, la cocció a baixa temperatura durant molt de temps.

Documents relacionats

  • IB3
  • TVE

          Informatiu Balear ->> notícia minut <00.14.20>

Data de l'esdeveniment: 22/11/2011

Data de publicació: 21/11/2011