Taller d'art i feminisme

Taller impartit per Encina Villanueva Lorenzana, per pensar i gaudir l'art des d'una mirada feminista: qüestionant-ne l’androcentrisme, descobrint diverses artistes de la nostra història i acostant-nos a l'art feminista de les darreres dècades

Data: dilluns 12 de juny de 2017.
Horari: de 16.30 a 20.30 hores.
Lloc: aula 27 de l’edifici Sa Riera (c/ de Miquel dels Sants Oliver 2, Palma)
Places: màxim 20 (per estricte ordre d'inscripció).

Inscripció * 

* La inscripció comporta el compromís d'assistir-hi, i en cas de no poder assistir-hi, s'ha de comunicar a l'OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. El fet de no comunicar-ho pot ser causa d’exclusió en futures accions formatives vinculades a l’OCDS. Comptam amb la vostra col·laboració perquè tothom pugui sortir-ne beneficiat.

Objectiu: Amb aquest taller de formació ens acostarem a l'art des d'un qüestionament feminista de la història, visibilitzant dones artistes i coneixent les propostes i els referents principals de l'art feminista. Es pretén, a més de desenvolupar la capacitat de gaudir, reconèixer el paper de les dones en la cultura visual i descobrir com l'art feminista és una eina política amb un enorme potencial per al treball pels drets de les dones.
 
Públic a qui va dirigit: persones interessades per l'art i el feminisme.
 
Continguts:
 

1. Una mirada crítica sobre la història de l'art: androcentrisme i agència de les dones en l'art.

2. Dones artistes: reconeixement d'una genealogia.

3. L'art feminista: origen i trajectòria. Les demandes feministes des de l'art: drets sexuals i reproductius, violències i cures.

Metodologia:

El taller és fonamentalment visual, de manera que vídeos i imatges protagonitzaran la sessió, i la professora convidarà els i les participants a diverses dinàmiques que facilitin la interacció. La metodologia serà participativa i vivencial, i cercarà de provocar un acostament afectiu i emocional a les propostes artístiques i el seu contingut polític.

Impartit per Encina Villanueva Lorenzana, feminista apassionada per l'art i l'educació. Va estudiar Història de l'Art a Oviedo i el 2003 va cursar el Màster en Gènere i Desenvolupament de la Universitat Complutense de Madrid, on, entre lectures, experiències i relació amb les seves companyes, es va descobrir feminista. Professionalment sempre s’ha mogut en l'àmbit de les ONGD, on es dedica a la formació i l’elaboració de materials didàctics i de reflexió sobre equitat de gènere, drets de les dones i cures. En paral·lel a la seva feina en el món de la cooperació i l'educació per al desenvolupament, segueix formant-se i formant en tot el que uneix art i feminisme, així com comissariant exposicions a la Fundación Entredós de Madrid. Els últims anys ha dissenyat i implementat tallers sobre dones artistes, feminismes, violències i drets sexuals i reproductius en diversos centres culturals, feministes i educatius, tant a Madrid com a La Paz, Bolívia. La seva gran passió són les dones artistes, i troba que rescatar, conèixer i difondre les creacions de les dones és una necessitat vital i amb un profund sentit polític. Segueix-la a Twitter

Col·labora:

Servei d'Activitats Culturals (SAC) 

Data de l'esdeveniment: 12/06/2017

Data de publicació: 02/06/2017