Sis alumnes de la UIB, guardonats amb els Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Sostenible

En el marc del compromís adquirit per la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la implementació de l'Agenda 2030, l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) i el Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament (21 de maig), varen fer pública la resolució dels Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Humà Sostenible per als treballs de fi de grau (TFG) i els treballs de fi de màster (TFM) dels estudis oficials de la UIB presentats durant els cursos acadèmics 2016-17, 2017-18 i 2018-19.

Aquests premis tenen l'objectiu de reconèixer els treballs de l'alumnat que hagi dedicat el treball de fi de grau o de fi de màster a algun dels ODS establerts per l'Agenda 2030 en matèria de desenvolupament humà sostenible i transformació social a escala local i/o global.

Les alumnes premiades pel seu treball de fi de grau són:

Les alumnes premiades pel seu treball de fi de màster són:

Agenda 2030

L'Agenda 2030 és un acord mundial aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. Els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i les 169 metes que se'n deriven demostren la magnitud d'aquesta ambiciosa agenda universal, que aspira a assegurar el futur del planeta i de la humanitat. La Universitat de les Illes Balears està compromesa amb l'Agenda 2030 i compta amb la comunitat universitària per contribuir-hi.

Fruit d'aquest compromís, la convocatòria dels premis va néixer amb l'objectiu de reconèixer els treballs de l'alumnat que hagi versat el seu TFG o TFM sobre algun dels ODS establerts per l'Agenda 2030 en matèria de desenvolupament humà sostenible i transformació social a escala local i/o global, classificats de la manera següent:

  1. Persones: erradicar la pobresa, lluitar contra la fam, protegir la salut, garantir una educació de qualitat i inclusiva, i assolir la igualtat de gènere (ODS 1, 2, 3, 4 i 5).
  2. Prosperitat: promoure l’ús d’energies renovables, treballar per l’ocupació digna, fomentar la innovació sostenible i la millora de les infraestructures, reduir les desigualtats, i afavorir ciutats i comunitats sostenibles (ODS 7, 8, 9, 10 i 11).
  3. Planeta: garantir l’accés a l’aigua potable, promoure un consum responsable, lluitar contra el canvi climàtic, i preservar la vida submarina i d’ecosistemes terrestres (ODS 6, 12, 13, 14 i 15).
  4. Pau: assolir la pau i la justícia social, en un marc de llibertat (ODS 16).
  5. Partenariat: promoure aliances, enfortir mitjans d’implementació, i revitalitzar la col·laboració per assolir els ODS (ODS 17).

Aquesta convocatòria s’emmarca en el conveni instrumental subscrit entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears en matèria de cooperació al desenvolupament i en el compromís de la comunitat autònoma amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. D’aquesta manera, es pretén contribuir a la implementació dels ODS, reafirmant la implicació de la comunitat universitària i el seu compromís amb la generació de coneixement crític i respostes davant els reptes del present.

Data de publicació: 09/06/2020