Si fas teletreball, augmenta les precaucions, també, contra els virus informàtics

Des del CCN-CERT, divisió del Centre Criptològic Nacional, encarregat de la gestió de ciberincidents que afecten el sector públic, empreses i organitzacions d’interès estratègics de l’Estat espanyol, alerten que hi ha hagut un increment important de les campanyes de programari maliciós (malware), que utilitzen temàtica relacionada amb el Covid-19 per infectar ordinadors de tot el món.

Actualment, hi ha més de 24.000 dominis registrats a internet que contenen els termes: coronavirus, Corona-virus, covid19 i covid-19. D'aquests, més de la meitat, 16.000, s'han creat aquest mes de març (10.000, l'última setmana). N’hi ha que tenen propòsits legítims, però d'altres estan dedicats al contingut brossa (spam), a la pesca per correu electrònic (phishing) o al comandament i control. També s'ha detectat que alguns troians han evolucionat el seu codi per evadir la detecció utilitzant notícies relacionades amb el coronavirus.

Us demanam que augmenteu les mesures de prevenció també contra els virus informàtics. Us fem avinents alguns consells del CNN-CERT. Com diu el document que us adjuntam, «la cura del coronavirus no la rebrem per correu electrònic». 

Documents relacionats

Data de publicació: 20/03/2020