Seminari per millorar la inserció professional dels universitaris del Magrib i el Pròxim Orient

El Seminari de Formació sobre Universitat-Empresa es fa els dies 9, 10 i 11 de novembre a la UIB en el marc del projecte europeu SEMSEM  

La Universitat de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitzen el Seminari de Formació sobre Universitat-Empresa, que tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre de 2015 al campus universitari.

El seminari comptarà amb la participació de 25 professors, membres d’oficines de relacions entre les universitats i les empreses, i responsables d’orientació i inserció professional del Nord d’àfrica (Tunísia, Marroc i Algèria), Pròxim Orient (Líban) i Europa (França i Espanya).  

Els objectius principals d’aquest seminari són: donar a conèixer les pràctiques curriculars i extracurriculars dutes a terme a la Universitat, assenyalar els avantatges que els estudiants i titulats estrangers facin pràctiques en empreses de les Illes, definir les condicions de les seves estades, i identificar els principals problemes a l’hora de poder dur-les a terme.

Projecte SEMSEM

Aquesta iniciativa forma part del projecte europeu SEMSEM (Services pour l’Employabilité et la Mobilité sous forme de Stages en Entreprises des étudiants du Maghreb / Machrek), aprovat per la Comissió Europea a través de l’Agència Executiva Europea (EACEA) en el marc del Programa TEMPUS VI (Mesures Estructurals), amb una durada de 36 mesos. El projecte SEMSEM té com a principal objectiu millorar l'ocupabilitat i la mobilitat dels estudiants de les diferents carreres professionals del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient mitjançant estades de qualitat efectuades en empreses.

Per dur a terme aquest objectiu es preveu desenvolupar tres eixos principals:

1. Realització de tallers de qualitat, reunint els responsables d’ocupació i tutors acadèmics, entre altres.

2. Posada en marxa d’una plataforma numèrica «multiserveis» per facilitar l’acompanyament i el seguiment de les estades en empreses.

3. La mobilització d’estudiants del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient per fer estades i pràctiques de qualitat en empreses europees.

El projecte el lidera la Universitat de Montpeller II (França) i hi participen 25 socis de de França, Alemanya, Tunísia, Marroc, Algèria i Líban, a més de la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. 

Data de l'esdeveniment: 09/11/2015

Data de publicació: 05/11/2015