Seminari Nacional sobre l'Abandonament Escolar Primerenc: Iniciatives, mesures i bones pràctiques

Conferència inaugural de Mariano Fernández Enguita

3 i 4 d'abril de 2008

Dies: dijous 3 i divendres 4 d'abril de 2008
Lloc: sala d'actes de l'edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Dijous, dia 3 d'abril, acte d'inauguració

10 h. Inauguració del Seminari Nacional, amb l'assistència de la senyora Margarita Nájera, consellera de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears, la senyora Maria Gener, directora general d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears i presidenta de la FUEIB.

10.15 h. Conferència inaugural a càrrec del doctor Mariano Fernández Enguita, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Salamanca, amb el títol: L'abandonament com a desencontre de les polítiques educatives i les estratègies individuals

Programa complet

Els dies 3 i 4 d'abril tindrà lloc el Seminari Nacional sobre l'Abandonament Escolar Primerenc: Iniciatives, mesures i bones pràctiques.

Hi prendran part especialistes nacionals i regionals que mitjançant ponències i taules rodones tractaran tres qüestions principals:

-Iniciatives per combatre l'AEP nacionalment i regionalment
-Identificació de les bones pràctiques existents en matèria de l'AEP
-Mètodes d'investigació al voltant de l'AEP

Els especialistes presentaran els últims estudis i investigacions que estan realitzant en aquests moments, i faran referència als mètodes d'avaluació que s'empren actualment per determinar les causes que generen l'AEP.

La taxa d'abandonament escolar a les Illes Balears l'any 2006 va ser del 38 per cent, una de les més altes d'Europa. L'abandonament escolar primerenc (AEP) s'ha convertit en un dels grans problemes educatius a les Illes Balears i a tot l'Estat.

El Seminari pretén donar a conèixer les iniciatives, mesures i les bones pràctiques que s'estan duent a terme per disminuir l'AEP.

El seminari l'organitza la Universitat de les Illes Balears, mitjançant la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, amb el suport de les conselleries de Treball i Formació, i d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona. El seminari s'emmarca en el projecte europeu DROP-IN dins el programa Sócrates (Acció 6.1 i 6.2) aprovat per la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea.

Documents relacionats

Data de publicació: 03/04/2008