Seminari: La crisi baixmedieval a la Corona d'Aragó (1350-1450)

La UIB i la Institució Milà i Fontanals (CSIC) analitzen les diferents interpretacions historiogràfiques sobre aquesta etapa 

Dies:

  • Divendres, 3 de novembre de 2017, de les 10 a les 19.30 hores
  • Dissabte, 4 de novembre de 2017, de les 10 a les 13 hores

Lloc: aula 23, Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

La Universitat de les Illes Balears i la Institució Milà i Fontanals (CSIC), de Barcelona, organitzen el seminari «La crisi baixmedieval a la Corona d'Aragó (1350-1450)», que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre de 2017 a Sa Riera. Hi intervindran professors i investigadors de diferents institucions dels territoris de l'antiga Corona d'Aragó, que aportaran noves perspectives historiogràfiques en el marc de la història medieval i, concretament, de la fiscalitat i el comerç de la Corona d'Aragó. El seminari l'organitza el doctor Pau Cateura, catedràtic d'Història Medieval de la UIB.

Els estudis que s'han fet les darreres dècades han matisat o qüestionat la visió de la profunda crisi experimentada per la Corona d'Aragó a la baixa edat mitjana. Tradicionalment, s'havia mostrat aquest període com un moment de col·lapse general que explicava la seva decadència durant l'època moderna. La imatge projectada sobre la crisi ha quedat desfasada a mesura que han aparegut noves teories que formulen models d'interpretació que relativitzen les dificultats documentades a la fi de l'edat mitjana i que posen en qüestió les hipòtesis plantejades pels autors clàssics. No hi ha, per tant, unanimitat sobre aquest tema. D'aquí la idea de fer un seminari que permeti conèixer millor aquesta etapa i poder analitzar les diferents hipòtesis existents. 

Data de l'esdeveniment: 03/11/2017

Data de publicació: 31/10/2017