S’amplien les seus per a celebrar la PBAU amb motiu de la COVID-19

Una comissió UIB-Educació ha elaborat la proposta d’espais prioritzant la seguretat sanitària i la facilitat d’accés. 

Les proves es celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol a totes les Illes. A Menorca es farà al recinte firal de Maó i a la sala multiusos de Ciutadella, a Eivissa al recinte firal i a Formentera a l’IES Marc Ferrer

 

La Universitat de les Illes Balears (UIB) conjuntament amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, ha elaborat una proposta d’espais per poder celebrar les proves de batxillerat d’accés a la universitat (PBAU) en les condicions de seguretat necessàries per l’impacte de la COVID-19.

Així, a diferència de l’any passat, s’amplia el nombre d’espais per celebrar les proves a l’illa de Mallorca que passa de 3 a 11 per tal de poder garantir que s’adopten les condicions de seguretat sanitària necessàries i la facilitat d’accés.

En el cas de la part forana s’habiliten 6 espais: Auditori de Peguera, Fàbrica Ramis (Inca), el poliesportiu Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç.

En el cas de Palma: el campus de la UIB, el Velòdrom de les Illes Balears, el Palau de Congressos, el Conservatori de Palma i l’Escola Superior de Disseny.

En el cas de Menorca, s’han previst el recinte firal de Maó i la sala multiusos de Ciutadella.

En el cas d’Eivissa, es farà al recinte firal d’Eivissa i en el de Formentera, a l’IES Marc Ferrer.

Pel que fa els estudiants amb necessitats especial (NESE) es farà la següent distribució. Els de la zona de Palma faran les proves al campus de la UIB mentre que els de la zona d’Inca i els  de Manacor, els de Menorca i els d’Eivissa comptaran amb aules específiques en les localitats on es faran les proves.

Tant des de la Conselleria com des de la UIB es vol destacar la col·laboració activa dels ajuntaments implicats per tal de facilitar tot l’operatiu necessari per celebrar les proves.

Actualment s’està treballant en el protocol sanitari que s’haurà d’aplicar durant la celebració de les proves. A més, també s’han previst altres espais pel cas que sigui necessari fer-los servir en tenir tancada la matrícula.

Dia 2 de juliol, a través de les plataformes GESTIB i UIBdigital els alumnes sabran l’espai i l’aula on els correspon fer l’examen.

Data de publicació: 13/06/2020