Roser González Duarte arriba a la UIB de la mà del cicle «Dones que inspiren»

 La catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona impartirà la conferència «El dur camí de la recerca científica des d’una perspectiva de gènere. Coneixements actuals sobre els gens de la visió, el diagnòstic genètic i la teràpia gènica»

La realitat contemporània requereix una reflexió complexa, un pensament contrastat des de múltiples vessants. Parlar del present no sempre és fàcil. Per aquest motiu, hem pensat en cinc dones que amb la seva tasca diària en diferents àmbits científics o humanístics escriuen part de la història i conviden a la reflexió sobre la societat, els canvis culturals, l’ètica científica, el periodisme objectiu, els nous marcs literaris, etc.

Cada una de les convidades la presenta una professora de la UIB o una dona del mateix àmbit del coneixement. En acabar l'exposició de la ponent, convidam el públic assistent a participar en un diàleg obert sobre els temes de què s’haurà parlat.

Activitat organitzada per l’Institut Balear de la Dona, el Consell Social i el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries (Servei d’Activitats Culturals) de la Universitat de les Illes Balears.

23 de maig

«El dur camí de la recerca científica des d’una perspectiva de gènere. Coneixements actuals sobre els gens de la visió, el diagnòstic genètic i la teràpia gènica»

A càrrec de Roser González Duarte

Catedràtica de Genètica, Universitat de Barcelona.

Presentació

Cori Ramon, catedràtica de Genètica del Departament de Biologia, Universitat de les Illes Balears.

A les 19 hores. Sala d’actes de l’edifici Sa Riera. Carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Activitat gratuïta.

La conferència es reproduirà en temps real al canal de la UIB

Roser González Duarte, és llicenciada en Ciències Químiques i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona i catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona. Ha estat directora del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona de 1986 a 1994 i de 1999 a 2002, directora del Màster Universitat-Empresa en Biotecnologia de 1995 a 2005 i presidenta de la Societat Espanyola de Genètica de 1994 a 1998. És tresorera de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), professora del Màster en Bioètica i Dret, i membre de l'Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la Universitat de Barcelona. 

Data de l'esdeveniment: 23/05/2018

Data de publicació: 21/05/2018