Roda informativa: Presentació de la segona edició del projecte Compartir la Infància (SACHI 2)

Vint-i-nou voluntaris de més de cinquanta anys participen en un programa d'educació intergeneracional en tres escoles de Palma 

Dia: divendres, 27 d'octubre de 2017
Hora: 11 hores
Lloc: aula 7, Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Tindrà lloc una roda informativa per presentar als mitjans la segona edició del projecte d'educació intergeneracional Compartir la Infància (SACHI 2), que el Grup d'Investigació i Formació Educativa i Social de la Universitat de les Illes Balears ha implementat en tres escoles de Palma, amb la participació de vint-i-nou voluntaris més grans de cinquanta anys

Hi intervindran la doctora Carme Orte, investigadora principal del projecte, i el senyor Jaume Ribas, director general d'Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació i Universitat. També hi seran presents els mestres i voluntaris i un grup d'infants de les escoles que participen en el projecte.

Compartir la Infància 2 (SACHI 2) és un projecte europeu d'educació intergeneracional que coordina el Grup d'Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la UIB amb el suport del Servei d'Innovació Educativa de la Conselleria d'Educació i Universitat. Aquest projecte el finança la Unió Europea a través del programa ERASMUS+ i, a més de les tres escoles de Palma, es duu a terme de manera simultània en escoles de primària de Portugal, Escòcia i Polònia, amb la participació de la Universitat de Porto, la Universitat de Strathclyde i l'associació HIPOKAMP.

A Palma, el projecte s'ha implantat al CEIP Els Tamarells, el CEIP Escola Graduada i el CEIP Rafal Nou, amb la participació dels alumnes de quart i cinquè de primària (de 9 a 11 anys) d'aquests centres i vint-i-nou voluntaris de més de cinquanta anys.

Amb aquest projecte es vol fomentar la pràctica intergeneracional als centres educatius per tal d'aconseguir augmentar la interacció i les actituds positives entre els infants i les persones més grans de cinquanta anys. A més, també es pretén que, gràcies a aquesta pràctica intergeneracional, tant els infants com les persones més grans de cinquanta anys millorin les seves competències bàsiques digitals, lingüístiques i de treball col·laboratiu. Els resultats que s'assoleixin en el marc d'aquest projecte es difondran a través de publicacions científiques.

Més informació a:

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/10/2017

Data de publicació: Wed Oct 25 13:15:00 CEST 2017