Roda informativa: Presentació de la pel·lícula Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, nominada a tres premis Goya

Cicle Cinema d’Autor a l’Augusta 

Roda informativa
Dia: dijous, 31 de gener de 2013
Hora: 11.30 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

La senyora Patricia Ferreira, directora de la pel·lícula; el senyor F. Javier Picó, representant de la Caixa; i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Universitària de la UIB, presentaran la pel·lícula Els nens salvatges, nominada a tres premis Goya. La pel·lícula es projectarà en el marc del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza la UIB.

Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 31 de gener de 2013
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

Patricia Ferreira és directora i guionista de cinema. Va estudiar Ciències de la Imatge i Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid. Va començar com a crítica de cinema a TVE i a la revista Fotogramas i, més tard, va treballar a televisió com a realitzadora, directora i guionista de sèries i programes culturals, informatius i documentals.  El 1999, amb la seva primera pel·lícula, Sé quién eres, va obtenir el premi a la millor música (José Nieto) en els Goya de l'any 2000. El alquimista impaciente (2002) va obtenir el premi del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics al millor guió adaptat. El 2004 s'estrena el documental En el mundo a cada rato iel curtmetratge El secreto mejor guardado, sobre el virus de la sida al Tercer Món. Un any després va estrenar Para que no me olvides. El 2009 va realitzar el documental Señora de que.

La seva darrera pel·lícula, Els nens salvatges (2011), ha obtingut els premis a la millor actriu de repartiment, el millor actor de repartiment, millor guió i millor pel·lícula al Málaga Spanish Film Festival, i el premi del públic a la Mostra de Cinema i Dones de Pamplona, ambdós el 2012. És professora de direcció d'actors de l'ECAM de Madrid. Pertany a la Junta Directiva de l'Acadèmia de Cinema. Des de l'any 2006 forma part de la Junta Directiva de la CIMA (associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals), de la qual és cofundadora.

La pel·lícula està nominada a tres premis Goya:

  • Millor actor revelació: Àlex Monner
  • Millor actriu revelació: Cati Solivellas
  • Millor cançó original: «Línies paral·leles» 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 31/01/2013

Data de publicació: 30/01/2013