Roda informativa: La directora Agnès Jaoui presenta la seva pel·lícula "Le Goût des autres, 2000". V Cicle "Cinema d'Autor a l'Augusta"

Roda informativa:
Dia: dimecres, 26 d’octubre de 2011
Hora: 11 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

La Sala Augusta i la UIB enceten el cinquè cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que permet que el públic entri en contacte amb el director per intercanviar punts de vista sobre una pel·lícula seva que es projecta a la Sala Augusta. Després de la projecció es fa un col·loqui amb el públic.

A la roda informativa hi assistiran la senyora Agnès Jaoui, directora de la pel·lícula Le Goût des autres, 2000, el senyor Francesc Xavier Picó, responsable de Màrqueting, Productes i Serveis de la Caixa, i la doctora Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 27 d’octubre de 2011
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

Agnès Jaoui va iniciar estudis musicals al conservatori als 17 anys. El primer guió escrit amb Jean-Pierre Bacri fou Cuisine et dépendances (1992, Philippe Muyl) per al teatre. La posterior adaptació al cinema els animà a seguir pel camí d'humor negre i ironia. Però l'acceptació del gran públic del treball d'aquests dos guionistes es produeix amb Un air de famille (1996) que dirigí Cédric Klapisch, i que rebé una nominació al César al millor guió, mentre que Agnès Jaoui rebé la nominació com a millor actriu secundària.

L’any 2000 s'inicià com a directora amb Le Goût des autres, escrita conjuntament amb Jean-Pierre Bacri. El 2003 intrevingué com a actriu a Le Rôle de sa vie de François Favrat, i amb Comme une image va obtenir el premi al millor guió, conjuntament amb Jean Pierre Bacri. En aquest film treballà amb un conjunt coral amb qui posteriorment ha realitzat alguns concerts com a cantant, carrera que inicià profesionalment el 2004.

Agnès Jaoui reparteix el seu mestratge entre actriu i realitzadora-escenògrafa. I amb aquesta triple activitat torna al cinema amb Parlez-moi de la pluie (2008), escrita amb el seu còmplice de sempre, Jean-Pierre Bacri.

El seu darrer treball com a actriu, Du Vent dans mes mollets (Carine Tardieu), rodada el 2011, encara no s'ha estrenat.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 26/10/2011

Data de publicació: 24/10/2011