Roda informativa: Juan Luis Buñuel presenta la pel·lícula "Él" (1953), dirigida pel seu pare, Luis Buñuel, al IV Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

Roda informativa:
Dia: dimecres, 15 de desembre de 2010
Hora: 12 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El senyor Juan Luis Buñuel, fill del director de cinema Luis Buñuel, atendrà els mitjans de comunicació interessats per parlar sobre la pel·lícula Él (1953), dirigida pel seu pare, i la inclusió del film en el IV Cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza el Servei d’Activitats Culturals de la UIB.

També hi assistiran el senyor Joan Salas, director del Cinema Augusta; el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa; i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Cultural de la UIB.


Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 16 de desembre de 2010
Hora: 20.30 hores

Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El senyor Juan Luis Buñuel, fill del director de cinema Luis Buñuel, presentarà i comentarà el film Él (1953), dirigit pel seu pare, a la quarta temporada del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta.

Luis Buñuel (1900-1983) és un dels directors més consagrats de la filmografia espanyola, tot i que la major part de la feina la va fer a Mèxic i a França. Va conèixer els màxims representants de la Generació del 27, de la qual formà part, així com les tendències més importants del pensament i de l'art. Director de nombroses pel·lícules i documentals, també va ser escriptor. A les primeres pel·lícules, les obres d’avantguarda Un chien andalou (1929), amb Salvador Dalí, i L’âge d’or (1930), les seguiren títols com Las Hurdes, tierra sin pan (1933), un documental d’excepció, i algunes pel·lícules de l'etapa mexicana com Los olvidados (1950), Viridiana (1961) i El Ángel exterminador (1962). Una segona etapa francesa donà títols com Belle de jour (1966-67) i Tristana (1970), entre d’altres.

Él conta la història de Francisco Galván, un jove solter, religiós, de bona posició social i cast. Un Dijous Sant a l'església, durant la cerimònia del rentat de peus, la seva mirada divaga pels pelegrins fins que bruscament s'atura en els peus de Gloria. A partir d'aquest moment la buscarà i enamorarà, tot i que ella és la promesa d'un amic, l'enginyer Raúl. L'amor que sembla que ha nascut de la bogeria no pararà mai, i la gelosia patològica de Francisco condicionarà tot el seu comportament posterior.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/12/2010

Data de publicació: 14/12/2010