Roda informativa: El director de cinema José Luis Guerín presenta el seu film "Guest" al cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, de la UIB

Roda informativa
Dia:
dimecres, 25 d'abril de 2012
Hora:
12 hores
Lloc:
Cinema Augusta,
avinguda
de Joan March, 2, Palma

Projecció cinematogràfica
Dia:
dijous, 26 d'abril de 2012
Hora:
20.30 hores
Lloc:
Cinema Augusta,
avinguda
de Joan March, 2, Palma

El director de cinema José Luis Guerín presentarà i comentarà el seu film Guest (2010), que es projectarà en el cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, organitzat pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB amb la col·laboració de la Caixa. També hi assistiran el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa, i la doctora Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

José Luis Guerín (Barcelona, 1960) és un dels directors de cinema més representatius de l'anomenat cinema d'autor a Espanya. La seva obra destaca pel caràcter essencialment visual, el llenguatge reflexiu i poètic i el seu estil clar i senzill. El 1983 fa el seu primer llargmetratge, Los motivos de Berta, que va ser premiat en el Fòrum de Berlín. El 1990 realitza Innisfree i el 1997, Tren de sombras. El 1999 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cinema concedit per la Generalitat de Catalunya. El 2001 acaba En construcción, projecte pel qual és guardonat amb el premi FIPRESCI de la Crítica Internacional i el Premi Especial del Jurat en el Festival de Sant Sebastià, el Premio Nacional de Cinematografía, i el 2002, amb el premi Goya a la millor pel·lícula documental. En el Festival de Venècia de 2007, va presentar En la ciudad de Sylvia, film que complementa amb dos projectes paral·lels: Unas fotos en la ciudad de Sylvia i Las mujeres que no conocemos. El 2010, el llargmetratge Guest documenta la seva experiència en els viatges que va realitzar durant quasi un any com a convidat a diversos festivals per presentar el seu treball anterior. El resultat és un retrat sincer i molt humà de la gent que troba quan s'allunya de les rutes habituals de les principals ciutats del món.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/04/2012

Data de publicació: 24/04/2012