Roda informativa: "20 sigarette" del director italià Aureliano Amadei enceta el cicle Cinema d'Autor a l'Augusta 2012

Roda informativa
Dia: dijous, 25 d’octubre de 2012
Hora: 11 hores
Lloc: Sala Augusta, Palma

A càrrec del senyor Aureliano Amadei, director de la pel·lícula 20 sigarette, el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa, i la doctora Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

Projecció de la pel·lícula
Dia: dijous, 25 d’octubre de 2012
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta, Palma

El cicle Cinema d'Autor a l'Augusta comença el proper dijous, 25 d'octubre, a les 20.30 hores amb  20 sigarette del director italià Aureliano Amadei.

A 17 anys, Aureliano Amadei comença el seu procés d'aprenentatge amb la DUEA Film, de Pupi Avati, i participa com a assistent en la realització de cinc llargmetratges, que li serveixen com a experiència de producció, organització i tècnica. Va a classes de l’Acadèmia d’Art Dramàtic Webber de Londres i s’hi diploma l’any 1998. Debuta en el teatre Shakespeare’s Globe, amb Swords of Honor.

En tornar a Itàlia segueix la seva carrera d'actor fins al 2001, i aquest mateix any s'estrena com a director de teatre en el Festival de Cremona. En els anys successius, treballa en desenes de documentals, curtmetratges, espectacles teatrals i instal·lacions.

El 2003, es troba immers en l'atentat a l’Iraq on moren 19 italians, entre els quals el seu amic Stefano Rolla. D'aquella experiencia, en surt una novel·la escrita a quatre mans amb Francesco Trento, Venti sigarette a Nassirya, de l’editorial Einaudi. Els anys següents continua treballant amb els documentals i publica dos llibres més. El març de 2008 crea la Motoproduzioni SRL, amb la qual realitza diversos documentals i reportatges. El 2010 dirigeix el llargmetratge 20 sigarette, per a RC Produzioni, amb el qual guanya la secció Controcampo Italiano en el Festival de Cinema de Venècia. Aquesta cinta rep també quatre David di Donatello (premis anuals del cinema Italia), un Globus d’Or (antesala dels Oscar), dues mencions Nastri d’Argento i desenes d’altres guardons en tot el món.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/10/2012

Data de publicació: 24/10/2012