Reconeixement per al Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la UIB

El laboratori dirigit pel doctor Fèlix Grases ha estat guardonat amb el premi Onda Cero Mallorca en la categoria de Ciència i Investigació 

El Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears, que dirigeix el doctor Fèlix Grases, ha estat guardonat en els XII premis Onda Cero Mallorca en la categoria de Ciència i Investigació en reconeixement a la seva activitat investigadora pionera que l’ha convertit en un referent estatal en el seu àmbit.

El Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal, integrat a l’Institut Universitari d’Investigacions en Ciències de la Salut (IUNICS), és un referent nacional i internacional en l’estudi de la litiasi. Amb més de 30 anys d’experiència, l’equip d’investigadors que lidera el doctor Fèlix Grases va iniciar l’estudi de la litiasi renal a la UIB en col·laboració amb el sector hospitalari, tant de les Illes Balears com d’Espanya i de l’àmbit internacional, amb l’objectiu de potenciar la docència, la recerca i la transferència de coneixements en l’àmbit de la litiasi renal i línies de recerca relacionades amb l’estudi de les calcificacions.

El resultat d’aquesta recerca s’ha recollit a gairebé 300 publicacions científiques, 40 tesis doctorals i 14 patents transferides i en explotació, i ha donat lloc al desenvolupament de nous mètodes de diagnòstic i prevenció de la litiasi renal.

En els darrers anys, la tasca del Laboratori ha permès posar en marxa el primer banc de mostres biològiques de càlculs renals amb finalitats de recerca biomèdica del món, i el primer registre estatal de litiasi pediàtrica.

El guardó es lliurarà el pròxim dia 18 d’abril en un acte que tindrà lloc a les 19 hores a l’Auditòrium de Palma. 

Data de publicació: 27/03/2023