El projecte METADOCTOR ha estat guardonat amb una beca d’investigació per la Fundació de Medicina d’Urgències i Emergències i la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències.
La Fundació de Medicina d’Urgències i Emergències (FEMUE) i la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES) ha concedit una beca d’ajut a la investigació a la doctora Karen Viera Rodríguez, metgessa d’urgències de l’Hospital Can Misses (Eivissa) i l’Hospital de Formentera, amb motiu d’un projecte de recerca que es basa en l’ús de la realitat virtual per millorar les habilitats i la preparació dels metges d’urgències davant situacions mèdiques complexes. Li varen lliurar la beca en el marc del 34è Congrés Nacional SEMES 2024, que va tenir lloc a Sevilla del 5 al 7 de juny de 2024.
El projecte METADOCTOR se centra en la creació d'escenaris de realitat virtual ludificats, que simulen diverses situacions clíniques a les quals els metges d'urgències es podrien enfrontar en la pràctica diària. Aquesta tecnologia permet una formació més immersiva i realista, i proporciona als metges una eina avançada per millorar les habilitats i la preparació davant emergències mèdiques.
El projecte té la col·laboració de la doctora Patricia García Pazo, professora permanent laboral del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia i investigadora del grup Cures, cronicitat i evidències en salut (CurES); el doctor Jordi Llabrés, professor titular del Departament de Psicologia i director del Laboratori de Conducta i Tecnologia; i el doctor Francisco Perales, catedràtic del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i director de la Unitat d'Innovació en Videojocs i Intel·ligència Artificial (UVJIA) de la UIB. També hi col·labora la Universitat Catòlica de Múrcia.
Data de publicació: 26/06/2024