Reconeixement internacional a l'IMEDEA (CSIC-UIB) per la reforestació de praderies de posidònia

El projecte «Posidonia oceanica», en col·laboració amb Red Eléctrica de España, ha obtingut el reconeixement «Good practice of the year»  de Renewables Grid International 

El projecte «Posidonia oceanica», fruit de la col·laboració entre l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i Red Eléctrica de España (REE), ha obtingut el reconeixement «Good practice of the year» de l'organització Renewables Grid International.

El projecte té com a objectiu la recuperació i la millora de les praderies de posidònia en zones afectades per la instal·lació de cables elèctrics submarins, mitjançant llavors germinades en laboratori i feixos procedents de fragmentació natural.

El projecte ha permès desenvolupar una tecnologia per criar ex situ fragments de posidònia, una espècie de gran valor ecològic per als ecosistemes marins de la Mediterrània, per a la seva reintroducció posterior en el medi marí.

El projecte ha demostrat la viabilitat tècnica i econòmica de la reforestació submarina puntual de praderies de posidònia.

Font: IMEDEA (CSIC-UIB) 

Data de publicació: 07/06/2017