Rap contra la discriminació

Els tallers seran impartits en línia per Pau Llonch, promotor del projecte Versembrant 

Els «Tallers de rap contra la repressió: formació per a educadors» es plantegen amb un doble objectiu. En primer lloc, aportar als educadors —mestres i professors d'institut, professionals o en formació— una eina creativa per treballar a l'aula els discursos contra el racisme, la xenofòbia i el sexisme. En segon lloc, la connexió de les habilitats en llengua catalana i literatura —rima, creativitat, expressió— amb la realitat social.

El rap permet, així mateix, connectar el llenguatge amb la música, i aprofitar aquesta connexió per fomentar la capacitat de reflexió i crítica davant situacions de discriminació. Els tallers tindran un doble vessant: teòric i pràctic. El ponent, Pau Llonch, és el promotor del projecte Versembrant, i exposarà la seva experiència a centres de primària, secundària i d’adults, i aportarà també coneixements pràctics per als educadors.

En els tres tallers que proposam, Pau Llonch donarà a conèixer amb materials varis —exposició, vídeo, debat, etc.— el projecte realitzat a diferents centres educatius, i introduirà els continguts desenvolupats des de la pràctica en els tallers i cursos de rap.

Programa

  • 1r taller: dijous, 8 d’octubre de 2020. «Llengua, escriptura poètica i rap»
  • 2n taller: dijous, 8 d’octubre de 2020. «Experiències de taller de rap per a la convivència a l'educació secundària»
  • 3r taller: dilluns, 19 d’octubre de 2020. «Introduir el rap a l'educació infantil i primària: experiències i formació per a educadors»

Els tallers s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom. És necessari inscriure-s'hi prèviament. Aquesta formació és gratuïta. 

Data de l'esdeveniment: 08/10/2020

Data de publicació: 30/09/2020