«Ramon Llull», una sèrie d'animació per fer conèixer el savi universal als més joves

La UIB i IB3 coprodueixen aquest projecte audiovisual divulgatiu realitzat per la unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals i supervisat per la Càtedra Ramon Llull 

Dia: dimecres, 29 de novembre de 2017
Hora: 20.30 hores
Lloc: Teatre Municipal Xesc Forteza, plaça de Miquel Maura, 1, Palma
 

Tindrà lloc l'estrena dels dos primers capítols de la sèrie d'animació Ramon Llull, un projecte de la Unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals de la Universitat de les Illes Balears que té com a objectiu divulgar la figura del savi mallorquí entre els estudiants de primària i secundària.

Una sèrie per als més joves

La sèrie, constituïda per set capítols de deu minuts, té en compte les característiques del públic infantil i adolescent, i ofereix una imatge atractiva del personatge i una història en la qual el receptor es pot veure identificat fàcilment.

La història està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament en la seva darrera estada a Mallorca, l'any 1313. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i la seva mascota. La inesgotable curiositat i la dolçor del nin fan entendrir Ramon Llull, que explica, com si es tractàs d'un conte, tota la seva vida al nin, talment un padrí al seu net. D'aquesta manera, la sèrie mostra una imatge més propera i humana de Ramon Llull. La figura de la mascota permet introduir certs moments que aconseguiran un nivell més gran d'empatia amb l'espectador.

El llenguatge és planer, s’ha adaptat al català contemporani, i la trama és viva i dinàmica, perquè el públic no es perdi en la complexa retòrica pròpia de la bibliografia lul·liana.

Rigor i col·laboració

El projecte de la sèrie va començar el gener de 2016, a la Universitat de les Illes Balears, per mitjà de la Unitat d’Animació LADAT. El motiu fou la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull. Amb l'objectiu d'assegurar el màxim rigor sobre la seva figura, la producció ha estat supervisada per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, que també ha col·laborat en l'elaboració del guió.

La sèrie, en coproducció amb IB3, té el suport de les entitats col·laboradores següents:

  • Fundació la Caixa.
  • Conselleria de Cultura (Govern de les Illes Balears).
  • Consell Insular de Mallorca.
  • Ajuntament de Palma.
  • Ajuntament de Calvià.
  • Ajuntament d’Algaida.
  • Ajuntament d’Andratx.

També s'ha comptat amb la participació de Luis de las Heras en la composició i interpretació de la música original de la sèrie, de Javier López de Guereña en la composició i interpretació de la música original de la capçalera de la sèrie, d'Ana Cabello en el disseny dels personatges 2D, i de Jaime Soteras en el disseny dels personatges 3D.  

Data de l'esdeveniment: 29/11/2017

Data de publicació: 28/11/2017