Ramon Llull i Itàlia: Viatges, relacions, lul·lisme

La UIB organitza un congrés internacional per tractar sobre la pervivència del llegat lul·lià a Itàlia. Es farà els dies 6, 7 i 8 d’abril a Ca n’Oleo 

Inauguració
Dia: dimecres 6 d’abril de 2022
Hora: 10.30 hores
Lloc: Ca n’Oleo, c/ de l’Almudaina, 4 Palma 

La Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Maioricensis Schola Lullistica i el Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona, ha organitzat el Congrés Internacional Ramon Llull i Itàlia: Viatges, relacions, lul·lisme, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 d’abril a Ca n’Oleo (Palma).

En les sessions, els participants acompanyaran Llull en els seus viatges a Itàlia, des de la primera visita a la cort papal (1287) fins a l'estada a Messina (1313-1314), i les relacions que hi establí. Es parlarà de la pervivència del llegat lul·lià al llarg dels segles, amb l’objectiu de tractar els temes següents: a) les relacions entre Ramon Llull i Itàlia; b) el lul·lisme i la pervivència de Llull a Itàlia, i c) el context històric, literari, cultural i religiós de la Itàlia medieval.

A la inauguració del congrés, hi intervindran el vicerector de Personal Docent i Investigador de la UIB, doctor Antoni Bordoy; el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, senyor Pere Malondra; el director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, doctor Jaume Guiscafrè, i la coordinadora de la Càtedra Ramon Llull, doctora Maribel Ripoll.

Càtedra Ramon Llull

La Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears té la finalitat de promoure, divulgar i investigar els estudis relacionats amb la figura de Ramon Llull, des de tots els àmbits universitaris. 

Data de l'esdeveniment: 06/04/2022

Data de publicació: 04/04/2022