ROBOTICacts: una competició de robòtica per ajudar la posidònia

62 alumnes de secundària posen a prova els robots que han dissenyat i construït en una competició per equips organitzada per l'Escola Politècnica Superior 

Inauguració
Dia: dissabte, 21 de maig de 2022
Hora: 9 hores
Lloc: edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears organitza la primera edició de ROBOTICacts, una jornada de robòtica en la qual participaran 62 alumnes de secundària, agrupats en 8 equips. Els participants posaran a prova els robots que han construït en una competició per equips focalitzada a aportar solucions tecnològiques a una problemàtica present a les Illes Balears.

En aquesta primera edició, el repte proposat als alumnes se centra en la posidònia oceànica. Els participants han hagut d’investigar sobre la problemàtica que pateix aquesta planta marina, essencial per a la conservació de la biodiversitat, i han hagut de dissenyar, construir i programar un robot que utilitzaran el dia de la competició per intentar completar distints reptes robòtics.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és despertar l’interès dels joves pel món de la ciència a través d’una jornada de competició amistosa amb la finalitat de fomentar entre els joves actituds i valors com el treball en equip, la resolució de problemes i la recerca.

ROBOTICacts forma part del programa MEET-EPS, de col·laboració entre l’EPS i empreses i institucions que financen aquestes activitats. 

Data de l'esdeveniment: 21/05/2022

Data de publicació: 20/05/2022