Quinze joves amb talent matemàtic rebran el diploma ESTALMAT 2018

Dia: dissabte, 19 de maig de 2018
Hora: 12 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la cloenda de la segona edició d’ESTALMAT-Illes Balears i el lliurament de diplomes als quinze joves que hi han participat el bienni 2016-18.

La UIB i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys. Els quinze joves que es graduen enguany varen passar unes proves de selecció i han estat part d’un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permet millorar la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

Hi intervindran el vicerector d'Investigació i Internacionalització de la UIB, doctor Jaume Carot; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, senyor Jaume Ribas; i els coordinadors d'ESTALMAT a les Illes Balears, doctor Gabriel Cardona (UIB) i doctor Daniel Ruiz (SBM-Xeix).

Sessions informatives

Per tal de donar a conèixer el projecte ESTALMAT-Illes Balears i resoldre qualsevol dubte sobre aquest programa, es faran tres sessions informatives dirigides als interessats. N’hi haurà dues de presencials:

  • El dimecres 16 de maig a les 19 hores.
  • El dissabte 26 de maig a les 11 hores.

A la sala d’actes de l’edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears (carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, 07122 Palma). Així mateix, per als interessats que resideixen fora de Mallorca, farem una sessió per videoconferència:

  • El dilluns dia 21 de maig a les 17 hores.

A les seus universitàries de Menorca (Can Salort. Carrer de Santa Rita, 11, Alaior) i d’Eivissa (antic edifici de Comandància. Carrer del Calvari, 1, Eivissa).

Proves de selecció:

Del 7 al 27 de maig les famílies poden inscriure els nins interessats a les proves de selecció per a ESTALMAT, curs 2018-19. Les proves tindran lloc el dia 2 de juny, a partir de les 10 hores, al campus de la UIB. La publicació de les llistes dels elegits serà el 15 de juliol. Més informació: <http://estalmat.uib.cat>. 

ESTALMAT-Illes Balears és un projecte finançat pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, entre altres entitats.

Logos Ministeri

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 19/05/2018

Data de publicació: 16/05/2018