Projecte europeu Matériaux Intelligents (MAIN)

La FUEIB organitza una Jornada de Difusió sobre Materials Intel·ligents aplicats a l’àmbit de la construcció

Dia: dijous, 4 de desembre de 2014
Hora: de 16 a 19 hores
Lloc: sala d’actes de la Direcció General d’Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitza el proper dijous, dia 4 de desembre, una jornada de difusió i sensibilització en el marc del projecte europeu Matériaux Intelligents (MAIN): La importància i l’ús dels materials intel·ligents en la construcció (de 16 a 19 hores) a la Direcció General d’Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears. La Jornada, en la qual intervindran reconeguts especialistes, s’adreça als membres dels col·legis professionals, corporacions d’oficis, Administració pública, empreses i als treballadors de la construcció, i a totes les persones i organitzacions interessades a conèixer, propiciar i afavorir l’ús dels materials intel·ligents que afavoreixen l’eficiència energètica.

Aquest esdeveniment forma part del cicle de jornades de difusió i formació del projecte europeu Matériaux Intelligents (MAIN), finançat pel Programa MED de la Unió Europea i en el qual, juntament amb la FUEIB, participen altres 11 institucions europees. El projecte està dissenyat especialment per respondre a les necessitats específiques del grup de territoris de la conca mediterrània que hi participen.

El Programa MED és un programa de cooperació transnacional de la UE segons l'objectiu de Cooperació Territorial de la Política de Cohesió Europea. Està integrat per 13 països, incloent tota la costa nord del Mediterrani, que treballen conjuntament per enfortir la competitivitat, l’ocupació i el desenvolupament sostenible d'aquesta àrea. El projecte MAIN s'està implementant en diferents territoris que cobreixen una part significativa de l'àrea MED pertanyents a França, Grècia, Itàlia i Espanya.

MAIN aposta per donar a conèixer, difondre i promoure materials intel·ligents com les teulades o els paviments frescs i les superfícies verdes que redueixen sensiblement l’efecte de la calor produïda pels raigs de sol a les teulades, les parets de les cases, les voreres o els revestiments dels carrers, mitjançant la intervenció en qualsevol cicle de la cadena per al seu ús. Els ponents que participaran en la Jornada procedeixen de camps molt distints i poden aportar idees i visions molt diferents sobre la importància de la utilització dels materials intel·ligents en l’àmbit de la construcció.

Aquesta Jornada és gratuïta. Per assistir-hi s’ha d’emplenar un formulari d’inscripció abans del 3 de desembre a la pàgina web <http://www.uibcongres.org/jornadamedmain>.

Data de l'esdeveniment: 04/12/2014

Data de publicació: 02/12/2014