Projecte Europeu MAteriaux INtélligents (MAIN)

La FUEIB organitza una reunió del Comitè de Seguiment del Projecte MAIN 

Dies: 3 i 4 de juny de 2014
Hora: dimarts, 3 de juny, de 12.30 a 18.30 hores i dimecres, 4 de juny, de 8.30 a 17.15 hores
Lloc: edifici Sa Riera (carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, 2n pis, Palma) 

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitza els propers 3 i 4 de juny una reunió del Comitè de Seguiment a Palma en el marc del projecte europeu MAteriaux Intélligents (MAIN), amb la participació de representants d’altres onze institucions de quatre països (Espanya, Grècia, França i Itàlia) i set regions mediterrànies (Illes Balears, Andalusia, Provença-Alps-Costa Blava, Sicília, Toscana, Emília-Romanya i Àtica), entre les quals es troben universitats, governs locals i regionals, cambres de comerç, escoles d’oficis, institucions d’investigació i formació i agències per al desenvolupament sostenible, així com membres del Comitè Científic i representants del Secretariat Tècnic del Programa MED de la Unión Europea (JTS MED).

Aquesta reunió té com a principal objectiu que les institucions participants donin a conèixer les accions desenvolupades en el marc d’aquest projecte europeu en el segon semestre de 2013, i efectuar una planificació i posada en comú de les noves accions previstes per a aquest any. L’esdeveniment forma part de les activitats del projecte MAteriaux INtelligents (MAIN), finançat pel Programa MED de la Unió Europea, i en el qual, juntament amb la FUEIB, participen altres onze institucions europees. El projecte està dissenyat especialment per respondre a les necessitats específiques del grup de territoris de la conca mediterrània que hi participen.

MAIN aposta per donar a conèixer, difondre i promoure materials intel·ligents com les teulades o els paviments frescs i les superfícies verdes que redueixen sensiblement l’efecte del calor produït pels raigs de sol a les teulades, les parets de les cases, les voreres o els revestiments dels carrers, mitjançant la intervenció en qualsevol cicle de la cadena per al seu ús. Amb aquest projecte, les institucions sòcies que participaran en la reunió del Comitè de Seguiment de Palma volen mostrar la importància de la utilització dels materials intel·ligents en l’àmbit de la construcció.

El Programa MED és un programa de cooperació transnacional de la UE segons l'objectiu «de Cooperació Territorial» de la Política de Cohesió Europea. Està integrat per tretze països, incloent tota la costa nord del Mediterrani, que treballen conjuntament per enfortir la competitivitat, l’ocupació i el desenvolupament sostenible d'aquesta àrea. El Projecte MAIN s'està implementant en diferents territoris i cobreix una part significativa de l'àrea MED, pertanyent a França, Grècia, Itàlia i Espanya. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 03/06/2014

Data de publicació: 02/06/2014