Projecció del film "Io sono l'amore" (2009) al V Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 15 de desembre de 2011
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

Es projectarà el film Io sono l’amore (2009) en el marc de la cinquena temporada del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració de la Sala Augusta i el suport de la Caixa.

El director del film, Luca Guadagnino, aconsegueix notorietat el 2005 amb la direcció de la pel·lícula Melissa P., basada en el llibre de Melissa Panarello. Amb l’elegant i rigorós Io sono l’amore, el 2009, amb Tilda Swinton, obté gran ressò internacional, amb un Globus d’Or i nominacions als Oscar. També guanya l’Alabarda d’Or 2010 a la millor direcció. El 2011 la productora britànica Ruby Films tria Guadagnino com a director de la pel·lícula romàntica amb fons mafiós Còrsega'72. En el curs de la seva carrera ha dirigit diversos videoclips.

Io sono l’amore (2009) conta la història de la família Recchi, una família que pertany a la gran burgesia industrial lombarda. Els Recchi viuen a Milà, en una luxosa casa, però les relacions entre ells són fredes i distans. El cercle familiar el composen Eduardo Tancredi, la seva muller, Emma (Tilda Swinton), una immigrant russa plenament integrada en la cultura milasena, els seus fills Elisabetta, Edoardo i Gianluca, els companys i promesos d’aquests, i els padrins. El jove cuiner, Antonio, completament aliè a aquest món, condensa les seves emocions en plats que no pertanyen a la tradició culinària de la família. Tant ell com Emma són personatges que no encaixen en aquest univers, i la passió que sorgeix entre ells els durà a rompre les lligadures, però a costa de pagar un preu molt alt.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/12/2011

Data de publicació: 14/12/2011