Professors d'universitats de Cuba, Equador i Tanzània aprenen de la UIB

Les contraparts de tres projectes de cooperació al desenvolupament visiten el campus per formar-se 

Diferents departaments de la UIB reben aquests dies la visita de les contraparts de tres programes de cooperació universitària al desenvolupament de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB. És el cas d’Ethel Ramírez i Geiser Perera, professors de la Universitat de Camagüey, Cuba; de Theresia Edward i David Peter, professors de la Business School de la Universitat de Dar es Salaam, Tanzània; i Javier Iván Palacios, professor de la Universitat Internacional de l’Equador.

Pel que fa al programa de Tanzània, els responsables del qual són la doctora Catalina N. Juaneda, del Departament d’Economia Aplicada de la UIB, i el seu equip, es tracta d’un projecte de capacitació en els programes de recerca i postgrau de la Business School de la Universitat de Dar es Salaam, amb un pressupost de 10.700 euros.

El programa de Cuba és de formació i desenvolupament de competències laborals al sector turístic. Es fa un estudi comparatiu Cuba-Illes Balears, i la doctora Carme Ramis, del Departament de Psicologia de la UIB, n’és la responsable, juntament amb el seu equip. La quantitat assignada a aquest projecte és de 9.100 euros.

El programa d’Equador és de capacitació per al posterior assessorament per a la implantació a la Universitat Internacional de l’Equador del govern de les tecnologies de la informació i de la comunicació. Els responsables són el doctor Carlos Juiz, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, i el seu equip. L’assignació és de 6.260 euros. En aquest cas, el projecte es desenvolupa en el marc d’un conveni entre el Govern de les Illes Balears i la UIB.

Totes aquestes persones passen uns dies al campus per ampliar i compartir els seus coneixements i formar-se en diferents camps, per implementar després tot el que sigui possible a les universitats respectives, així com donar a conèixer a la UIB en primera persona les seves realitats. 

Vídeos

Data de publicació: 23/09/2015