Primera xerrada TEDx de la UIB amb el tema «pla B»

Es podrà seguir en directe el dia 3 de desembre, a les 17 h, a través del canal de Youtube de la Fundació Universitat Empresa 

La Universitat de les Illes Balears organitza el seu primer esdeveniment TEDx, que versarà sobre els avantatges i inconvenients de disposar d’un Pla B per afrontar que les circumstàncies que se’ns presenten. La xerrada serà el dia 3 de desembre i, a causa de la pandèmia COVID-19, es farà totalment en línia i tothom que s’hi apunti prèviament hi podrà participar a través de Zoom i del canal de Youtube de la Fundació Universitat Empresa @FUEIBUIB. L’equip organitzador del TEDxUIB està format per Yina Lou, estudiant de Turisme de la UIB; Federico Leguizamo, professor associat de Psicologia; Bartomeu Deyà, vicedegà de Turisme; i Amanda Picornell, organitzadora d'esdeveniments.

Entre els ponents que hi prendran part hi haurà la psicòloga Patricia Ramírez, coneguda amb l’etiqueta @patri_psicologa, escriptora, conferenciant, divulgadora i exalumna de la UIB; l’expert en emprenedoria social, Boni Martínez; l’autora, productora, activista mediambiental i cofundadora de Cleanwave, Line Hadsbjerg; la presidenta de l’associació Vianants en Lluita, Alejandra Araya; la ponent intercultural Quan Zhou, autora de la novel·la gràfica Gazpacho Agridulce; i els professors de la UIB Mar Leza, biòloga, doctora en Biologia i divulgadora científica, i Albert Flexas, psicòleg i professor de Psicologia Evolutiva i de l’Educació. La presentació del TEDx serà a càrrec de Federico Leguizamo, Yina Lou i Andreu Fullana, comunicador.

La necessitat de planificar una segona opció, un pla B, forma part de la naturalesa humana com a eina per superar les incerteses, alhora que demostra la flexibilitat per resoldre problemes. No obstant això, dependre d’un pla B també pot representar la inseguretat i la por amb què, inconscientment, els éssers humans afrontam les dificultats. En un món canviant i dinàmic, en què la realitat requereix solucions alternatives, l’elecció d’aquest tema pretén fomentar la reflexió sobre les emocions i l’autoconeixement per comprendre millor el món en què vivim i ajudar a desenvolupar el potencial personal.

Amb el lema «Idees que s’ho paga difondre» (Ideas Worth Spreading), TEDx és un programa d’esdeveniments locals autoorganitzats que reuneixen persones per compartir una experiència similar al TED.

Per a més informació tedx.uib.cat 

Data de l'esdeveniment: 03/12/2020

Data de publicació: 30/11/2020