Presentació i degustació de Lunafit, un nou paté amb fitat, component antioxidant i inhibidor de la formació de càlculs renals

La UIB i l'empresa Embutits Aguiló, propietària de la firma mallorquina La Luna, presenten aquest paté de tofu i productes naturals per diversificar els aliments funcionals rics en fitat i amb gran valor nutricional

Dia: dimecres, dia 17 de desembre de 2008
Hora: 11 hores
Lloc: sala de juntes de Sa Riera.
carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La Universitat de les Illes Balears i l'empresa Embutits Aguiló, propietària de la firma mallorquina La Luna, faran l'acte de presentació i degustació de Lunafit, un nou producte alimentari funcional, en forma de paté, elaborat amb tofu i productes naturals, amb un alt contingut en fitat.

El fitat és un component antioxidant i inhibidor de la formació de càlculs renals que es troba en els cereals integrals, els llegums i la fruita seca. Lunafit sorgeix de la recerca duta a terme pel Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització de l'Institut Universitari en Investigació en Ciències de la Salut, IUNICS (CAIB-UIB), que dirigeix el doctor Fèlix Grases. El nou producte sorgeix de la necessitat de diversificar els aliments funcionals elaborats amb fitat atès el baix contingut d'aquest compost en la dieta actual.

Hi seran presents el senyor Bartomeu Frau, gerent de l'empresa Embutits Aguiló, el doctor Fèlix Grases, catedràtic de Química de la UIB, i el doctor Jordi Lalucat, vicerector d'Investigació de la Universitat de les Illes Balears.

També hi assistiran representants de les empreses distribuïdores del producte.

Documents relacionats

Data de publicació: 17/12/2008