Presentació del llibre de divulgació científica "IUNICS - Els beneficis de la recerca"

Una recopilació de reportatges sobre els avenços biomèdics dels grups d’investigadors i metges del IUNICS - UIB, Hospital Universitari Son Espases, Hospital Son Llàtzer i Serveis d'Atenció Primària-, que han creat noves tècniques de diagnòstic, nous tractaments, productes clínics i patents en cinc àrees sanitàries

Dia: dijous, 10 de març de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d'actes de l’Hospital Universitari Son Espases

Tindrà lloc la presentació del llibre IUNICS - Els beneficis de la recerca, una mostra dels resultats translacionals de la recerca assolits pels grups d’investigació en l'àrea de la salut de la UIB i els equips mèdics de la sanitat pública balear que integren l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS).

La presentació serà a càrrec de la senyora Pilar Costa, consellera d’Innovació, Interior i Justícia i el senyor Vicenç Thomàs conseller de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears i el doctor Fèlix Grases, director del IUNICS. També hi intervindrà el senyor José Eduardo Iglesias, periodista i exdirector de Diario de Mallorca.

La publicació presenta una recopilació de reportatges sobre les aportacions científiques i tecnològiques recollides en la darrera memòria del Pla d'investigació del IUNICS. Els investigadors de l'Institut han creat nous productes d'interès sanitari, noves tècniques de diagnòstic, han millorat tècniques ja existents i han creat nous tractaments clínics. Els resultats també han donat lloc a noves empreses de base tecnològica i al registre i transferència de patents nacionals i internacionals a empreses en cinc àrees sanitàries. Els avenços biomèdics abracen des de les malalties renals i infeccioses fins a les neurociències, la cirurgia i la nutrició.

La publicació del llibre forma part del projecte de divulgació científica impulsat pel IUNICS i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), amb el suport de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears i la Unió Europea, mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/03/2011

Data de publicació: 09/03/2011