Presentació del llibre "Un impuls a l'anàlisi econòmica del turisme: homenatge al professor Antoni Sastre"

Dia: dijous, 3 de novembre de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Un impuls a l’anàlisi econòmica del turisme: homenatge al professor Antoni Sastre, a càrrec dels doctors Jaume Rosselló, coordinador del llibre; Eugeni Aguiló, qui n’ha escrit el pròleg; Francesc Sastre, autor d’alguns capítols del llibre i germà del professor Antoni Sastre; i Maria Tugores, directora del Departament d’Economia Aplicada de la UIB.

També hi assistiran la doctora Catalina N. Juaneda, vicerectora d’Internacionalització i Cooperació de la UIB, i la doctora Margalida Payeras, degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la UIB.

El llibre Un impuls a l’anàlisi econòmica del turisme: homenatge al professor Antoni Sastre inclou aportacions d’amics i companys del professor Antoni Sastre com una forma d’expressar l’estreta vinculació amb el doctor Sastre, amb qui havien compartit tasques docents i acadèmiques. També s’hi troben articles que el mateix Sastre va escriure.

El doctor Antoni Sastre (Palma, 1949-2005) va ingressar a la UIB l’any 1982 com a professor ajudant a la Facultat de Dret i el 1986 passà a ser professor titular d’Economia Aplicada. Des 1987 a 1995 fou vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UIB i de 1993 a 2000, director del Títol Superior de Turisme. Va participar en nombrosos projectes relacionats amb l’activitat turística, com el Pla d’ordenació de l’oferta turística de Menorca i Eivissa l’any 1978, el Pla d’ordenacio de l’oferta turística de Mallorca l’any 1980 i el Pla d’ordenació de la serra de Tramuntana l’any 1991. També és autor de diversos llibres. Entre d’altres: Llibre Blanc del Turisme a les Illes Balears (1987) Taules input-output de les Illes Balears (1987), El turisme residencial a les Balears (1992) o Turisme i societat a les Illes Balears (2003).

La vida professional d’Antoni Sastre va ser un esforç permanent per avançar en el coneixement del sector turístic. Va contribuir a posar en marxa dos projectes d’importància cabdal per a la UIB: l’Escola de Turisme i la llicenciatura d’Administració d’Empreses.

Un impuls a l’anàlisi econòmica del turisme: homenatge al professor Antoni Sastre l’edita Edicions UIB i ja és disponible a la llibreria electrònica de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 03/11/2011

Data de publicació: 02/11/2011