Presentació del llibre "Ramon Llull i el lullisme: pensament i llenguatge", coeditat per Edicions UIB i la Universitat de Barcelona

El volum recull les actes de les jornades internacionals en homenatge als lul·listes Jocelyn N. Hillgarth i Anthony Bonner 

Dia: dijous, 22 de novembre de 2012
Hora: 19.30  hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Tindrà lloc la presentació del llibre Ramon Llull i el lul·lisme: pensament i llenguatge. Actes de les Jornades en Homenatge a J. N. Hillgarth i A. Bonner, volum desè de la col·lecció Blaquerna, coeditada per Edicions UIB i la Universitat de Barcelona.

Es presentaran també els darrers volums que s’han publicat en aquesta col·lecció que té per objectiu la publicació de textos sobre Ramon Llull i l’edat mitjana. Concretament:

  • El diàleg en Ramon Llull: l'expressió literària com a estratègia apologètica, de Roger Friedlein (Premi Crítica Serra d’Or).
  • L’Art i la lògica de Ramon Llull. Manual d’ús, d’Anthony Bonner.
  • Cerverí de Girona: un trobador al servei de Pere el Gran, de Miriam Cabré.

La presentació anirà a càrrec dels directors de la col·lecció, Albert Soler i Pere Rosselló, i de Maria Isabel Ripoll i Margalida Tortella, que han tingut cura del volum Ramon Llull i el lul·lisme: pensament i llenguatge. Actes de les Jornades en Homenatge a J. N. Hillgarth i A. Bonner.

Jornades

El mes de febrer de 2010 es dugueren a terme les Jornades Internacionals en Homenatge a Jocelyn N. Hillgarth i Anthony Bonner, en reconeixement per la seva labor lul·lística especialment arrelada a Mallorca i per la col·laboració constant amb la Càtedra Ramon Llull. L’aplec científic comptà amb l’aportació d’investigadors de diferents camps, que abracen des del lul·lisme més estricte a la història de l’Europa medieval o la història de la llengua catalana. En aquest volum es recullen els textos de les sessions d’inauguració i cloenda, la laudatio, les ponències i les comunicacions que s’hi varen exposar. S’hi arrepleguen, per tant, els treballs presentats per Lola Badia, Harvey Hames, Joan Miralles, Antoni I. Alomar, Maria Barceló, Gabriel Ensenyat, Antoni Riera Melis, Guillem A. Amengual, Antoni Bordoy, Robert Hughes, Àlvar Maduell, Elena Pistolesi, Rosa Planas, Pedro Ramis i Rafael Ramis, Simone Sari i José M. Sevilla.

El llibre es pot adquirir a través de la llibreria electrònica de la UIB. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 22/11/2012

Data de publicació: 21/11/2012