Presentació del llibre "La libertad religiosa en España y la Comunidad Judía Balear", coordinat per la doctora Catalina Pons-Estel

L’obra recull les conclusions de les Jornades Aplicació de l'Acord entre l'Estat i la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya de 1992 a les Illes Balears, que es varen fer a la UIB l’octubre de 2012 

Dia: dimarts, 15 de gener de 2013
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre Cultural La Misericòrdia,
plaça de l’Hospital, 4, Palma
 

Tindrà lloc la presentació del llibre La libertad religiosa en España y la Comunidad Judía Balear, que ha coordinat la doctora Catalina Pons-Estel, professora de l’àrea de Dret Eclesiàstic de l’Estat del Departament de Dret Privat de la UIB. 

Hi intervindran el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, senyor Joan Rotger; la directora de l’Institut d’Estudis Autonòmics, senyora Maria Lluïsa Ginard; i la doctora Catalina Pons-Estel.

Llibre

L’obra recull les conclusions de les Jornades Aplicació de l'Acord entre l'Estat i la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya de 1992 a les Illes Balears, que es varen fer a la UIB l’octubre de 2012.

El volum l’editen el Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Autonòmics amb la col·laboració de l’Instituto Metodológico de Derecho Eclesiástico del Estado, la Fundación Pluralismo y Convivencia i la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya.

El llibre és un estudi del règim jurídic i l’evolució històrica de la comunitat jueva a les Illes Balears, coincidint amb la commemoració l’any 2012 del 25è aniversari de la creació de la sinagoga de Palma i el 20è aniversari de l’Acord entre l’Estat espanyol i la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya.

El volum inclou les aportacions d’Isidoro Martín Sánchez i Marcos González Sánchez, de la Universitat Autònoma de Madrid; Jorge Maíz Chacón, de la UNED; P. de Montaner, director de l'Axiu Municipal de Palma; Abraham Barchilón Gabizón, advocat representant de la Comunitat Jueva de les Illes Balears; i David Kaisin, president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/01/2013

Data de publicació: 14/01/2013