Presentació del llibre "Cartes de postguerra. De Miquel Villalonga a Gafim (1941-1946 )", de la professora de la UIB Margalida Socias

Dia: dijous, 31 de gener de 2008
Hora: 19 hores
Lloc: Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga,
c/ Bonaire, 25, Binissalem

Tindrà lloc la presentació del llibre Cartes de postguerra. De Miquel Villalonga a Gafim (1941-1946), de Margalida Socias Colomar, professora de Literatura Espanyola de la Universitat de les Illes Balears. La presentació serà a càrrec del doctor Joan Mas, director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.

Miquel Villalonga (1899-1946) va passar els darrers anys de la seva vida reclòs a Bunyola víctima d'una malaltia. Al llarg d'aquest temps, la correspondència epistolar fou el mitjà de relació més important. En aquest llibre trobam seixanta cartes adreçades al seu amic i també escriptor Gabriel Fuster Mayans, Gafim (1913-1977). L'epistolari dóna testimoni vital i proper d'un temps marcat per la Guerra Civil, en què la literatura i el periodisme s'exerciren entre tota mena de dificultats i mancances i en el qual lectura i escriptura es revelen també com a passions compartides, en un clima d'amistat entranyable.

L'edició de les Cartes de postguerra. De Miquel Villalonga a Gafim (1941- 1946) ha estat realitzada per Margalida M. Socias Colomar, professora de la UIB i estudiosa de l'obra d'ambdós autors.*

* Text extret de la contraportada del llibre.

Margalida M. Socias Colomar és doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona (1990). La seva tesi doctoral, dirigida per Jaume Vidal Alcover, va ser el punt de partida de diversos treballs sobre l'obra de Miquel Villalonga: Miguel Villalonga entre la nostalgia y el olvido (Conselleria de Cultura, Educació i Esports, 1992), Miguel Villalonga. Antología de artículos literarios 1931-1946 (El Tall, 1993) i altres estudis relacionats amb el món dels dos germans Villalonga. Actual ment treballa en l'edició del Diario, inèdit, de Gabriel Fuster Mayans (Gafim), el destinatari de Cartes de postguerra.

És catedràtica d'escola universitària de la Universitat de les Illes Balears, especialista en Literatura Espanyola Moderna i Contemporània, àmbit en el qual també ha investigat obres i autors dels segles XIX i XX.

Data de publicació: 31/01/2008