Presentació del llibre CD "De la beneficiència a l'Estat del benestar. Història dels serveis socials a Mallorca (segles XVI-XX)", dels professors de la UIB Miquel Deyà, Pere Salas i Fernanda Caro

Dia: dimecres, 24 de novembre de 2010
Hora: 19 hores

Lloc: CaixaFòrum,
plaça de Weyler, 3, Palma

Els professors de la Universitat de les Illes Balears Miquel Deyà, Pere Salas i Fernanda Caro presenten el treball De la beneficència a l'Estat del benestar. Història dels serveis socials a Mallorca (segles XVI-XX), que el Consell de Mallorca ha editat en format de llibre CD. Aquesta obra és una visió general, des de l'Antic Règim fins al segle XXI, que recapitula amb rigor i afany de síntesi el llarg recorregut de l'assistència social a Mallorca.

L'acte comptarà amb la intervenció del conseller executiu del Departament de Benestar Social i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Consell de Mallorca, senyor Jaume Garau. També hi intervindran els autors.

L’estudi De la beneficència a l'Estat del benestar. Història dels serveis socials a Mallorca (segles XVI-XX) està dividit en tres parts. En primer lloc, el doctor Miquel Deyà, professor de l'àrea d’Història Moderna del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, presenta a «L’assistència social a Mallorca durant l’Antic Règim» una visió documentada de la manera com s’organitzava l’ajuda assistencial a la població necessitada durant el llarg període que cobreix l’edat moderna fins a les acaballes de l’anomenat Antic Règim.

El doctor Pere Salas, professor de l'àrea d'Història Contemporània del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, aprofundeix a «La beneficència i l’assistència social a Mallorca en el marc de l’Estat liberal (1820-1930)» en alguns avatars històrics en el camp beneficoassistencial en una època de grans transformacions socials.

La doctora Fernanda Caro, professora del Departament de Filosofia i Treball Social, aborda a «El segle XX. Un llarg trajecte des de la beneficència al benestar social», l'evolució de les polítiques socials durant Segona República, la dictadura i l'etapa que s'inicià amb la Transició fins a l'actualitat.

Data de l'esdeveniment: 24/11/2010

Data de publicació: 23/11/2010