Presentació de l'Antologia de textos de les Illes Balears (vol 3 i 4), del professor de la UIB Joan Miralles

Dia: dilluns, 28 d'abril de 2008
Hora: 20 hores
Lloc: Casa de Cultura de Palma,
c/ de Ramon Llull, 3, Palma

L'Institut d'Estudis Baleàrics i Publicacions de l'Abadia de Montserrat presenten el llibre Antologia de textos de les Illes Balears. Vol. III i IV. Segle XIX, segons la coordinació i selecció de textos del doctor Joan Miralles i Montserrat.

Hi intervindran: Sebastià Serra, president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Joan Martorell Castelló, director general de Cultura, Margalida Tous, directora general de Política Lingüística, Joan Mas, prologuista del llibre i professor de la UIB, i Joan Miralles i Montserrat, autor i professor de la UIB.

L 'Antologia de textos de les Illes Balears pretén demostrar una vegada més la unitat de la llengua catalana al llarg de la història i, d'altra banda, la diversitat d'usos, de registres, de tipus de textos que ha tingut fins avui.

La cronologia de l'obra abasta des del segle XIII, en què es produeix la conquista i repoblació catalana de les Illes Balears, fins a la Guerra Civil (1936-39). En total són 33 tipus de textos que varien segons cada segle.

El dia 28 d'abril a les 8 del vespre es farà la presentació dels volums 3 i 4, pertanyents al segle XIX. Fins ara s'han publicat el primer volum, que inclou textos mallorquins des del segle XIII fins al XVI, i el segon volum, que inclou textos dels segles XVII i XVIII. En total l'obra constarà de dotze volums. Els dos volums següents tractaran del segle XIX i hi haurà quatre volums sobre el segle XX. El volum 11 inclourà textos d'Eivissa i Formentera, i el 12, textos de Menorca.

Documents relacionats

Data de publicació: 28/04/2008