Premis per a les professores de la UIB Natalia Romero i Margalida Gili, i a l'empresa de base tecnològica Sanifit

Han estat guardonats amb els Premis Diario de Mallorca 2021 

Dues professores i una empresa de base tecnològica de la Universitat de les Illes Balears han estat guardonades amb els Premis Diario de Mallorca 2021, que s’han lliurat el dijous 7 d’octubre a Palma, en reconeixement a la seva tasca a favor del progrés de la societat mallorquina.

La doctora Natalia Romero Franco, professora contractada doctora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia i membre del grup de recerca en Educació, Qualitat de Vida i Salut, ha estat guardonada amb el Premi Esports pels resultats assolits en els Jocs Olímpics de Tòquio.

La doctora Margalida Gili Planas, catedràtica d’universitat del Departament de Psicologia i membre del grup de recerca en Trastorns Mentals d'Alta Prevalença, ha estat guardonada amb el Premi Ciència i Investigació, per haver estat la primera degana de la Facultat de Medicina de la UIB i en reconeixement a la seva trajectòria investigadora en l’àmbit dels trastorns afectius i l’ansietat.

El Premi Empresa ha estat per a l'empresa biofarmacèutica Sanifit, creada l'any 2004 com a empresa derivada (spin-off) de la Universitat de les Illes Balears, pel desenvolupament de medicaments per combatre la calcifilaxi i l’afecció arterial perifèrica. El premi l’ha recollit el doctor Joan Perelló Bestard, cofundador de Sanifit, professor titular del Departament de Química i membre del grup de recerca en Litiasi Renal i Patologies Relacionades de la UIB. 

Data de publicació: 08/10/2021