Premi internacional per a una recerca de la UIB

Un estudi d’Antoni Buades, Bartomeu Coll i Jean-Michel Morel ha estat guardonat amb el Longuet-Higgins Prize  

Els investigadors del grup de recerca en Tractament i Anàlisi Matemàtica d’Imatges (TAMI) de la UIB Antoni Buades i Bartomeu Coll i l’investigador Jean-Michel Morel, de l’École Normale Superieure de Cachan (París), han estat guardonats amb el premi internacional Longuet-Higgins Prize per l’estudi «A non-local algorithm for imatge denoising», publicat l’any 2005.

El premi Longuet-Higgins Prize s’atorga anualment en el marc del congrés Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR), un dels congressos internacionals més importants en el camp de la visió per ordinador, en reconeixement als articles publicats deu anys abans que han tingut un impacte destacable en la recerca en l’àmbit de la visió per ordinador.

El treball premiat, que va obtenir 2.075 citacions a Google Scholar, va presentar un nou algorisme per a l’eliminació del soroll a les imatges digitals basat en el principi d’autosimilitud, i va proposar la idea de  fer mitjanes no locals (non-local Means) dels píxels de les imatges a l’hora d’eliminar el soroll. Aquest treball va donar lloc a una patent europea, que està acceptada als Estats Units.

Referència bibliogràfica

Antoni Buades, Bartomeu Coll i Jean-Michel Morel. «A non-local algorithm for imatge denoising», IEEE Computer Society Conference on Computer Vision and Pattern Recognition, 2005, vol. 2, 60-65. DOI: 10.1109/CVPR.2005.38

Patent

Antoni Buades, Bartomeu Coll i Jean-Michel Morel. IMAGE DATA PROCESSING METHOD BY REDUCING IMAGE NOISE, AND CAMERA INTEGRATING MEANS FOR IMPLEMENTING SAID METHOD, No.US-201 2-0268623-Al. 

Data de publicació: 17/06/2015