Premi internacional al doctor Albert Sesé per la seva trajectòria en la recerca sobre l'estrès i les emocions

La Stress and Anxiety Research Society l’ha guardonat amb el prestigiós STAR Lifetime Career Award 2020 en reconeixement a les seves contribucions científiques 

El doctor Albert Sesé, professor titular del Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat amb el Lifetime Career Award per la Stress and Anxiety, Research Society (STAR) en reconeixement a la seva trajectòria científica.

Aquest guardó és un prestigiós premi internacional que s’atorga anualment per honorar investigadors amb una llarga i distingida història de contribucions científiques en una o més de les àrees següents: estrès, afrontament, emocions i salut. Les persones nominades han de tenir almenys 50 anys en el moment de la nominació. Es tracta del premi més important que atorga la Stress and Anxiety Research Society, formada per acadèmics i investigadors de més de 45 països d'arreu del món i fundada l'any 1981. El premi es va instituir a l'any 1998, i el seu primer guanyador fou el professor Charles Spielberger, una de les figures més importants de la història de la psicologia centrat en l'estudi de l'ansietat.

El doctor Albert Sesé és professor titular de l’àrea de Metodologia de Ciències del Comportament, del Departament de Psicologia de la UIB i va ser degà de la Facultat de Psicologia entre 2006 i 2016.

La seva contribució se centra a aplicar models estadístics i psicomètrics avançats a la investigació sobre l'estrès, l'ansietat, el trauma, la resiliència i altres emocions, i la seva relació amb la salut.

El doctor Sesé forma part de la STAR des de 1999 i ha ocupat diferents posicions en el seu organigrama. En va ser el president executiu durant els anys 2017 i 2018. L’any 2008 ja va ser guardonat per l’STAR amb l'Early Career Award.

El premi ha estat lliurat virtualment durant la celebració de l’STAR General Meeting 2020, que ha tingut lloc els dies 15 i 16 de juliol, i ha organitzat la Universitat de Haifa (Israel). 

Data de publicació: 20/07/2020