Premi estatal per al TFG de Josep Genovard Oliver, alumne d'Enginyeria Telemàtica de la UIB

Ha estat guardonat pel Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicacions d’Espanya amb el primer premi COITT Futuro de las Telecomunicaciones en la categoria d’enginyeria telemàtica 

L’alumne de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears Josep Genovard Oliver ha estat guardonat pel Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicacions d’Espanya amb el primer premi COITT Futuro de las Telecomunicaciones en la categoria d’enginyeria telemàtica pel seu treball de fi de grau NFT per a la gestió de receptes mèdiques.

En el seu treball, Josep Genovard Oliver proporciona una aplicació que utilitza la tecnologia de cadena de blocs (blockchain) per gestionar les receptes, tant de medicaments com de proves mèdiques, on cada recepta mèdica és un NFT. El protocol implementat preveu usuaris diferents: hospitals, metges, farmàcies, pacients i l'autoritat (en què s'ha posat d'exemple el Ministeri de Sanitat), que podran interactuar entre ells per complir el cicle de la recepta.

La tecnologia emprada al projecte permet l’ús en sistemes hospitalaris diferents, evita la falsificació i duplicat de receptes i planteja l'usuari com a únic propietari de les seves dades.

El TFG premiat l’han dirigit la doctora Maria Magdalena Payeras Capellà, professora titular del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, i el doctor Macià Mut Puigserver, professor associat del mateix departament.

El mes de gener, Josep Genovard Oliver ja va ser guardonat amb el premi Fundació Caixa d’Enginyers al millor expedient acadèmic del curs 2021-22 del grau d’Enginyeria Telemàtica. En l’actualitat, està contractat com a titulat superior al Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció de la Universitat de les Illes Balears. 

Un reconeixement a la qualitat

Els premis COITT Futuro de las Telecomunicaciones són una iniciativa anual de la Xarxa d’Universitats del COITT per premiar la qualitat dels treballs de fi de grau dels titulats recents i, a la vegada, per promoure els valors d’innovació, excel·lència, formació continuada, adaptació al canvi i resolució de problemes propis de la transformació digital, en què els enginyers del present i del futur especialitzats en telecomunicacions són clau.

El guardó li serà lliurat el pròxim dia 24 de març de 2023 en un acte que tindrà lloc a la Universitat Politècnica de Madrid i que es podrà seguir per videoconferència a través de canal del COITT a YouTube. 

Data de publicació: 15/03/2023