Els investigadors David Gessner, Manuel Barranco i Julián Proenza han estat guardonats amb el Best Work in Progress Paper Award a l’IEEE International Workshop on Factory Communication Systems
Un article de tres investigadors del grup de recerca en Sistemes, Robòtica i Visió del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB ha estat premiat amb el premi Best Work in Progress Paper Award en el marc de l’IEEE International Workshop on Factory Communication Systems (WFCS 2014), que ha tingut lloc a Tolosa, França, del 5 al 7 de maig de 2014. Aquest esdeveniment és un dels congressos de referència per als investigadors de l'àrea de comunicacions industrials i encastades.
Els investigadors premiats són l'alumne del doctorat d'Informàtica David Gessner i els professors Manuel Alejandro Barranco González i Julián Proenza Arenas. L'article, que té per títol «A Proposal for Managing the Redundancy Provided by the Flexible Time-Triggered Replicated Star for Ethernet», forma part de la tesi doctoral de David Gessner.
El treball premiat s'ha desenvolupat en el context del projecte de recerca FT4FTT, que està finançat pel Govern espanyol i que té com a objectiu el disseny i avaluació d'una infraestructura per sistemes encastats distribuïts tolerants a fallades i basats en el protocol FTT-Ethernet. El protocol FTT-Ethernet es un protocol que modifica el protocol Ethernet estàndard per tal de poder fer-lo servir com a mecanisme de comunicació per sistemes encastats, com per exemple els sistemes que s'empren en automòbils, avions o fàbriques automatitzades. A més, FTT-Ethernet millora la flexibilitat d'Ethernet, amb l'objectiu de fer-lo adequat per a sistemes adaptatius que operen en entorns dinàmics, és a dir, entorns on els requeriments de comunicació poden canviar amb el temps i no ser previsibles. Però per obtenir un sistema encastat distribuït capaç d'operar en entorns d'aquest tipus de manera contínua i sense interrupcions, no és suficient tenir un protocol flexible. És necessari que el protocol, a més, tingui una elevada fiabilitat i garantia de funcionament. La incorporació dels mecanismes de tolerància a fallades dissenyats al projecte FT4FTT persegueix precisament dotar el sistema resultant d'aquesta elevada fiabilitat.
Més concretament, l'article premiat descriu una part dels mecanismes que s'han dissenyat dins el projecte FT4FTT per poder tolerar les fallades que es puguin produir als cables i als commutadors que connecten els diferents elements del sistema.
Referència bibliogràfica
David Gessner, Julián Proenza and Manuel Barranco. «A Proposal for Managing the Redundancy Provided by the Flexible Time-Triggered Replicated Star for Ethernet». Proceedings of the 10th IEEE International Workshop on Factory Communication Systems (WFCS 2014), Toulouse, France, IEEE, May, 2014.
Documents relacionats
Data de publicació: 12/05/2014