Premi a l'IAC3 pel projecte europeu MEDIATE

L’Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari de la UIB ha estat guardonat amb el premi ITEA Excellence Award 2015 pel desenvolupament de tecnologies aplicades a la cirurgia mínimament invasiva 

L’Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) de la Universitat de les Illes Balears ha estat guardonat amb el premi ITEA Excellence Award 2015 en la categoria d’impacte de  negoci en reconeixement per la seva contribució en el marc del projecte europeu MEDIATE, ja finalitzat, que tenia com a objectiu el desenvolupament de solucions tecnològiques per a la cirurgia mínimament invasiva.

El premi l’atorga ITEA3, un programa del clúster Eureka que té com a objectiu donar suport a projectes de R+D+I en l’àrea dels sistemes i serveis de software intensiu (SiSS) dirigits a la indústria. El guardó es va fer públic en el marc del congrés internacional Co-Summit 2015, sobre l’impacte del software en la innovació industrial, que es va fer a Berlín els dies 10 i 11 de març.

L’IAC3 és un institut universitari de recerca propi de la UIB que treballa en l’aplicació de tecnologies informàtiques avançades al camp de la simulació computacional. L’IAC3 ha participat, juntament amb altres vint-i-sis centres de recerca i empreses de Bèlgica, Holanda, França i Espanya, en el projecte europeu MEDIATE. Aquesta iniciativa ha tingut com a objectiu desenvolupar un conjunt de tecnologies d’intervenció i tractament quirúrgic guiat per imatge de caràcter mínimament invasiu per incrementar l’efectivitat i l’eficiència de l’atenció sanitària i reduir el risc de patir complicacions que tenen els pacients sotmesos a intervencions quirúrgiques.

Entre altres, l’IAC3 ha aportat la seva experiència en el camp de la computació aplicada al tractament d’imatges al servei del desenvolupament d’un sistema que integra en una sola pantalla totes les dades de l’estat del pacient durant l’operació, de manera que el cirurgià pot concentrar la seva atenció en el pacient i no en la cerca de dades en diferents fonts.

L’equip d’investigadors de l’IAC3 que ha participat en el projecte MEDIATE estava integrat pel doctor Carles Bona, catedràtic de Física Teòrica de la UIB, director de l’IAC3 i investigador principal del projecte; el doctor Antoni Arbona, coordinador tècnic del projecte; els enginyers informàtics Borja Miñano i Antoni Artigues; i el doctor Miquel Trias, amb el suport tècnic del doctor Joan Massó i el doctor Andreu Rigo.  

Data de publicació: 01/04/2015