Premi a Edicions UIB per la publicació del còmic "La crónica de Leodegundo" (5 volums) de Gaspar Meana

La 31 edició dels premis Haxtur del Saló Internacional del Còmic del Principat d’Astúries ha atorgat a la UIB i al director d'Edicions UIB, Joan Muñoz, el premi John Buscema (Amar el Cómic). El jurat del premi ha considerat que la UIB fa una aportació cultural important al còmic per la publicació de la sèrie de 25 quaderns realitzada per l’autor Gaspar Meana La crònica de Leodegundo, i editada per Edicions UIB.

L’acte ha tingut lloc dimarts, 24 de novembre, a les 19 hores, a Gijón. Hi han assistit el doctor Antonio Fernández Coca, delegat del Rector, i el senyor Joan Vives, d’Edicions UIB, així com l’autor del còmic, Gaspar Meana.

En el decurs de l’acte ha tingut lloc la presentació del volum I, El cantar de Piniol, de La crónica de Leodegundo, editada en cinc volums, un dels quals encara no s’ha publicat: El cantar de la lluvia, El cantar de Teudán (I) i (II), El cantar de Piniol (I) i (II).

Segons Faustino Rodríguez Arbesú, president de l’associació cultural El Wendigo i del Saló Internacional del Còmic del Principat d’Astúries, «Gaspar Meana no es solo dibujante y guionista, no es únicamente creador, es un amante de la historia y del cómic que no se conforma con lo que encuentra en los libros. Necesita descubrir por si mismo, indagando y explorando cada detalle, la realidad de las cosas para luego transmitirla con sumo gusto y cuidado a sus lectores». 

Notícia relacionada

Data de publicació: 24/11/2015