Poetes en veu jove al pati de Sa Riera

Recital d’Agustín Fernández Mallo, Elena Medel, José Vidal Valicourt, Àngels Gregori, Laia Martínez i Emili Sánchez

Dia: dijous, 28 de maig de 2009
Hora: 19 hores
Lloc: pati de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Consell d’Estudiants i el Servei d’Activitats Culturals de la UIB han organitzat un recital de poesia amb els autors: Agustín Fernández Mallo, Elena Medel, José Vidal Valicourt, Àngels Gregori, Laia Martínez i Emili Sánchez.

La proposta del Consell d'Estudiants ofereix un marc on la paraula poètica pren consistència i es personalitza a partir de l’experiència de joves poetes i de poetes sèniors que s’ajunten en un tot indestriable.

- Elena Medel (Còrdova, 1985). És una de les poetes espanyoles joves més conegudes. A setze anys va guanyar el Premio Andalucía Joven amb el seu primer poemari, Mi primer bikini (DVD, 2002). Posteriorment va publicar altres dos llibres de poemes, Vacaciones (2004) i Tara (2006) i el quadern Un Soplo En El Corazón (2007), així com una antologia de relat eròtic, Todo un placer (2005). Els seus poemes els han traduït a l'àrab, l'anglès, l'italià i el portuguès.

- Àngels Gregori (Oliva, la Safor, País Valencià, 1985). L'any 2003 guanyà el premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits amb l'obra Bambolines (Barcelona, Ed. Galerada). Organitza i dirigeix, des de fa quatre anys, el Festival de Poesia d'Oliva (www.poefesta.com) i estudia Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. La seva poesia desprèn una força i una autenticitat poc comunes. Una alenada d'aire fresc que recorda molt la de Vicent Andrés Estellés.

- José Vidal Valicourt (Palma, 1969). És poeta i escriptor. Autor dels poemaris Encuentros y fugas, Ruido de fondo, La fiebre de los taciturnos, La playa de las gaviotas cojas, La Casa de Mallarmé, Zona de Nadie. En la seva escriptura la dona és protagonista, però el fil conductor es decanta cap a matèries abstractes, com el silenci, els espais buits...

- Agustín Fernández Mallo (A Coruña, 1967). És físic i escriptor. És un dels membres més destacats de l'anomenada Generación Nocilla. Ha encunyat el terme Poesia Postpoètica -investiga les connexions entre l'art i les ciències-, la proposta del qual es reflecteix en els poemaris Yo siempre regreso a los pezones y al punto 7 del Tractatus, Creta lateral Travelling, i el poemari performance Joan Fontaine Odisea [mi deconstrucción]. També ha publicat les novel·les Nocilla Dream i Nocilla Experience, ambdues formen part d'una trilogia que conclourà amb la publicació de Nocilla Lab.

Documents relacionats

Data de publicació: 28/05/2009