Pilar Benejam, catedràtica de Didàctida de les Ciències Socials, protagonista del cinquè número de la revista "BUC. Universitat. Cultura. Llibres", de la Xarxa Vives d'Universitats

La catedràtica de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Pilar Benejam és entrevistada al cinquè número de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, corresponent a la primavera de 2010. Benejam explica les seves experiències i reflexions com a professora de centres de primària i secundària i d’universitat i compara els seus anys de docència amb el sistema tradicional d’educació, amb el qual no està d’acord.

Pilar Benejam ha estudiat la formació del professorat en diferents països i assegura que això li ha permès «reforçar la idea que, primer, per a ser professor cal conèixer una matèria en profunditat per a poder-la entendre amb el rigor necessari. Segon, conèixer un parell de matèries complementàries per poder relacionar-ne els coneixements. I, tercer, cal una bona formació professional teòrica i pràctica.»

La revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres és una eina de les universitats que pretén divulgar la producció cultural i científica universitària, alhora que apropa les novetats editorials de les universitats a la societat. En el cinquè número, la publicació inclou un reportatge sobre la producció científica a la regió Vives i una crònica cultural sobre el web com a entorn de les noves biblioteques del segle XXI. A més, en aquest número, la revista incorpora una nova secció: Univerciutats, sobre les ciutats universitàries, amb les ciutats de Palma i Vic com a primeres protagonistes.

BUC és editada per la Xarxa Vives d’Universitats amb periodicitat semestral i es distribueix entre el professorat de les universitats membres de la Xarxa i l’alumnat universitari, així com en llibreries dels territoris de la Xarxa. També es pot consultar en PDF i té una versió electrònica a la llibreria virtual www.e-buc.com.

La Xarxa Vives és una associació d'universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Documents relacionats

Data de publicació: Tue May 18 14:31:00 CEST 2010