«Petites grans històries», una exposició amb més de 300 imatges antigues que mostren el canvi social a Eivissa

Els alumnes de la Universitat Oberta per a Majors d'Eivissa han aportat fotografies i històries a aquesta mostra impulsada pel Consell d'Eivissa 

Inauguració
Dia: dilluns, 7 de maig de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma
 

Tindrà lloc la inauguració de l'exposició Petites grans històries. Hi intervindran el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa, senyor David Ribas; i la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí. També hi assistirà el director de la Universitat Oberta per a Majors, doctor Antoni Gamundí.

L'exposició Petites grans històries és una mostra de 300 fotografies familiars que es converteixen en un calidoscopi que mostra l'evolució de la societat eivissenca, el canvi de vida econòmic i social, i com les petites històries personals i familiars s'incardinen en la història local.

Aquesta exposició es va començar a gestar l'any 2015, quan des de l'Arxiu d'Imatge i So del Consell d'Eivissa es va posar en marxa una campanya de recollida d'imatges antigues que es demanava que fessin referència a les festes populars d'Eivissa, festes patronals, celebracions públiques i familiars i tot tipus d'esdeveniments que poguessin ajudar a reconstruir la història recent de la nostra illa, especialment les corresponents al final del segle XIX i a la primera meitat del XX.

Posteriorment, la campanya es va completar amb una col·laboració amb la Universitat Oberta per a Majors de la Universitat de les Illes Balears, l'alumnat de la qual es va implicar de manera entusiasta en el projecte.

Entre els temes de les fotografies exposades, destaquen els retrats familiars, les imatges d'antics comerços de la Marina, fotografies dels primers anys de l'arribada del turisme, així com festes, celebracions populars i manifestacions de religiositat.  

Data de l'esdeveniment: 07/05/2018

Data de publicació: 04/05/2018