Patrimoni audiovisual i turisme a la UIB, una ullada a la imatge turística de les Illes Balears a través de la fotografia

Dia: dimarts, 20 de desembre de 2011
Hora: de 16 a 19 hores
Lloc: Laboratori del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts,
edifici Ramon Llull, campus universitari

El Grup de recerca de Patrimoni Audiovisual, Mitjans de Massa i Il·lustració (PAMMI) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitza el seminari Patrimoni Audiovisual i Turisme (I) en el marc del projecte de recerca «La construcció d’una imatge turística a través de la fotografia. El cas de les Balears».

Programa:

  • Les Balears: fotografia, cinema i turisme, a càrrec de la senyora Catalina Aguiló, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i investigadora del PAMMI.
  • Eivissa (1933-36): una aproximació a les fotografies de Raoul Hausmann, a càrrec del professor de la Universitat de Provença – Ais Marsella I (França) i investigador del PAMMI doctor Jacques Terrasa.
  • Dels motius de la visita. Els fotògrafs a les Balears, a càrrec de la doctora Maria-Josep Mulet, investigadora principal del PAMMI.
  • El fons Xavier Miserachs al MACBA, a càrrec del senyor Xavier Rossell, col·laborador del PAMMI i conservador restaurador del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
  • Observatori fotogràfic del paisatge, a càrrec del senyor Joan Carles Oliver, professor de la UIB i investigador del PAMMI, i del senyor Jaume Gual, fotògraf i col·laborador del PAMMI.
  • El cinema com a mitjà per construir una imatge turística. Les Balears, a càrrec de la senyora Magdalena Rubí, col·laboradora del PAMMI.

Cada intervenció tindrà una durada de vint minuts i anirà seguida d’un debat.

Aquest seminari és una acció especial del projecte de R+D+i «La construcció d’una imatge turística a través de la fotografia. El cas de les Balears». Al llarg de 2012, el grup de recerca desenvoluparà dos seminaris més sobre el tema al MACBA i a la Universitat de Provença – Ais Marsella I (França).

Les línies principals de recerca del grup de recerca de Patrimoni Audiovisual, Mitjans de Massa i Il·lustració (PAMMI) són la investigació en l’àmbit de la conservació, la gestió i la difusió del patrimoni en imatge; el desenvolupament històric i les fonts per a l’estudi del còmic, la fotografia, el cinema, l’obra gràfica i la il·lustració; i la documentació gràfica del turisme.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 20/12/2011

Data de publicació: 19/12/2011