Parlam de... 8è Fòrum de l'Ocupació de la UIB

Els propers 2 i 3 d'abril de 2014 tindrà lloc el 8è Fòrum de l'Ocupació, organitzat per la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. La cita és a l'edifici Guillem Cifre de Colonya (dia 2) i a l'edifici Arxiduc Lluís Salvador (dia 3) del campus universitari. En parlam amb Maria del Mar Socias, directora del Departament d’Orientació i Inserció Professional...

1. El VIII Fòrum de l’Ocupació a la UIB… a qui s’adreça? Qui pot venir al Fòrum?

El Fòrum és obert a tothom, però de manera més precisa s’adreça als estudiants, especialment als qui són a l’equador dels estudis, i als titulats universitaris, tant si han estudiant a la UIB com en una altra universitat, que estiguin en un procés de cerca o canvi de feina.

2. Com serà enguany el Fòrum? Parlau d’un model més dinàmic…, què vol dir això?

Vol dir que hi ha més de 40 empreses i entitats que hi participen, i que vénen al campus a oferir llocs de treball o de pràctiques i a conèixer directament i a arreplegar currículums dels universitaris. La fórmula que utilitzam és que cada empresa té mitja hora per fer la seva presentació al públic, i alhora tant a l’entrada com fora de l’edifici Guillem Cifre de Colonya hi ubicarem espais de trobada, perquè empresa i Universitari puguin tenir un contacte més personalitzat, un espai tranquil on, fins i tot, si escau, es puguin arribar a produir acords de feina. És un fòrum sense estands, on cada universitari, en funció del perfil, els estudis que té, les necessitats…, es podrà fer el seu propi itinerari, podrà triar les jornades, les presentacions, les xerrades i els tallers que cregui que més el poden ajudar. L’objectiu és que al final del dia, l’interessat pugui haver lliurat els seus currículums i pugui haver encaminat millor el procés de recerca de feina.

També hi haurà l’espai Manpower. Ara ja es pot entrar al web del Fòrum (http://www.forumuib.cat) i fer un test de competències perquè després, el dia del Fòrum, es pugui consultar i fer una lectura del resultat.

Tindrem també un espai cara a cara, per poder fer entrevistes de feina personals; espais on imprimir els currículums; un espai dedicat a material de recerca de feina, tallers diversos i moltes altres propostes.

3. Us atreviu a destacar alguns dels esdeveniments que oferiu al Fòrum?

Com a activitat culminant, dia 2 hi tindrem un acte, que presidirà el Rector, amb el lema «De la UIB a l’empresa», on hi haurà una representació d’exalumnes de la UIB que han creat una empresa o que hi tenen un càrrec directiu. El que pretenem és que aquest dia els exalumnes de la UIB que hagin creat la seva pròpia empresa o que siguin directius comparteixin la seva experiència. Volem fer un reconeixement a l’emprenedoria dels exalumnes de la UIB. L’acte serà a les 17 hores, a l’Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya.

4. De l’experiència dels set fòrums anteriors, què ens en podeu explicar? Els participants, empreses i universitaris, què creieu que n’han tret de positiu?

Us puc assegurar que a vegades, al Fòrum mateix, neixen preacords de feina. A més, també us puc dir que venir al Fòrum és una inversió a llarg termini. Véns, reparteixes currículums, t’acostes a l’empresa i tal vegada d’aquí a 6, 7, 8 mesos et telefonen i et citen per fer una entrevista. Pens que és una inversió que fas a curt i a llarg termini…

5. I les empreses?

A les empreses i entitats els agrada instal·lar-se al campus i conèixer i tractar els universitaris de manera tan directa. És un dia en què la UIB s’aboca a la inserció professional. Els alumnes tenen l’oportunitat de rebre de primera mà, de viure i de conèixer les empreses que en un futur poden ser el seu lloc de treball.

6. Com convidaríeu la gent a venir al Fòrum? Aquí teniu un espai per fer-ho…

Convidam totes les persones que cerquen feina, o que volen canviar de feina, i les que estan interessades per conèixer la realitat del mercat laboral del moment. Encara que siguin estudiants, és interessant que aquests dies els dediquin a la recerca de feina i l’emprenedoria.

I també convidam les empreses, no només les que ja hi participen de manera activa, sinó també qualsevol empresa que vulgui conèixer de més a prop la Universitat i vulgui establir un primer contacte amb nosaltres, perquè els puguem explicar que tenim formes diferents de tenir becaris o personal contractat.

I als universitaris els demanam que vinguin amb ganes de seduir les empreses; posarem un photo call, i han d’aprofitar aquesta ocasió per donar-se a conèixer i per vendre’s.

7. I dia 3 d’abril el Fòrum s’obre als emprenedors. Ens explicau què és la Fira d’Idees de Nous Emprenedors?

A l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, el Fòrum de l’Ocupació continua, però ja es dedica de manera més específica a l’emprenedoria. Hi participaran persones amb idees empresarials o que fa poc que han engegat un projecte emprenedor. Volem promoure l’intercanvi entre persones que tenen projectes, idees, productes, serveis a oferir..., i que sigui una jornada d’intercanvi entre emprenedors.

El que volem és que la gent que té una idea que li balla pel cap, vingui a la FINE i trobarà un bon lloc per compartir-la.

8. S’hi han d’inscriure?

Demanam que la gent s’inscrigui prèviament al web <www.forumuib.cat>, més que res per tenir una idea aproximada dels participants. Però també pot venir qualsevol persona que no s’hagi inscrit. 

Documents relacionats

Data de publicació: 20/03/2014