PalmaActiva i la UIB lliuren els premis d'emprenedoria del programa Santander YUZZ Palma

Tomeu Roig, Xavi Torrens i Leo Lozes, amb el seu projecte TrustIn, han aconseguit una plaça per viatjar a Silicon Valley amb 51 emprenedors més. Jessica Rivas i Alejandra Aponte, promotores de la idea Oh My Picnic-Mallorca, i Alberto Fernández i Andrés García, impulsors d’E-levator, han resultat finalistes dels premis YUZZ Dona i YUZZ Innovació Tecnologia Disruptiva 

La start-up TrustIn, impulsada per Tomeu Roig, Xavi Torrens i Leo Lozes, ha estat triada com la millor idea del centre YUZZ Palma, i els seus creadors han obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA) juntament amb 51 joves emprenedors més, tots ells finalistes de la vuitena edició de Santander YUZZ.

El viatge d'una setmana als Estats Units inclou visites a empreses com Google, LinkedIn o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford. Els 52 YUZZers guanyadors també visitaran l’Spain Tech Center (STC), que té com a finalitat facilitar la implantació de PIME de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

TrustIn és una start-up nascuda a Mallorca que se centra a donar solució a les problemàtiques habituals entre llogaters i propietaris: impagaments, habitatges en mal estat o problemes amb els veïns. Per això proposa un sistema de referència en línia per poder consultar les experiències prèvies d’ambdós i poder posar-se en contacte entre ells. A més, pretén facilitar la gestió de forma digital.

Sobre el projecte finalista en la categoria YUZZ Dona, Oh My Picnic Mallorca, pretén donar a conèixer la gastronomia de l’illa amb una experiència de pícnic. Jessica Rivas i Alejandra Aponte, promotores de la idea, optaran al premi nacional patrocinat per la Fundació EY, dotat amb 20.000 euros.

Per altra banda, Alberto Fernández i Andrés García competiran per aconseguir el premi YUZZ Innovació Tecnologia Disruptiva gràcies a la seva proposta E-levator, una empresa de base tecnològica que desenvolupa un dispositiu que combina funcionalitats d’estalvi d’energia i reducció de temps d’espera dels ascensors. Aquesta categoria està impulsada per l’INDRA i dota els guanyadors amb 3.000 euros i un servei d’assessorament a càrrec de professionals d’Indraventures.

L’acte de lliurament de premis, celebrat avui horabaixa a Sa Riera (Palma), ha comptat amb la participació del Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el senyor Bartomeu Canals, director de Relacions Institucionals de Banc Santander; el doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB; la senyora Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball de l’Ajuntament de Palma; i el senyor Iñaki Miranda, vicepresident de l’associació de Sèniors Espanyols de Cooperació Tècnica (SECOT) Balears.

En les seves intervencions de cloenda tots els ponents han coincidit en l’alt nivell de les propostes presentades en la vuitena edició d’aquest programa de foment de l’emprenedoria. 

5a edició de Santander YUZZ Palma

Aquest programa de foment de l’emprenedoria que promou Banc Santander, a través de Santander Universitats, i coordina el Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE), ha comptat per cinquena vegada amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i l’agència de desenvolupament local PalmaActiva. 

En total iniciaren el programa vint projectes, de vint-i-tres alumnes, dels quals quinze han arribat a la fase final del concurs. Durant els cinc mesos de formació del programa s’han impartit més de 130 hores de formació, i vint membres del SECOT han donat assessorament individual i continuat. L’etapa formativa s’ha realitzat setmanalment i es va iniciar el 10 de gener i acabà el passat 31 de maig.

El jurat local —reunit el dia 20 de juny— va atendre els participants, que explicaren els seus projectes amb una exposició oral, una presentació gràfica i un pla de negoci. Integraven el comitè avaluador els senyors Jordi Llabrés, en representació de la UIB; Vicenç Peñarrubia, representant de PalmaActiva; Miquel Àngel Ballester, membre de SECOT; Bartomeu Canals, pel Banc Santander; i Javier González, representant del CISE.

A més dels tres projectes guanyadors, s’han presentat aquestes dotze propostes:

  1. Body 3D, dels Srs. David Arévalo, Joaquín Jiménez i Sergi Arguimbau: emprovador virtual 3D de roba.
  2. Downhostel, del Sr. Miquel Àngel Roca: hostal 100 per cent accessible per a totes les persones.
  3. Foowich, del Sr. Patrick Montesinos: plataforma en línia de compravenda de productes locals d’alimentació.
  4. Phone and found, de la Sra. Patricia Cordón: plataforma que permet connectar les persones que han perdut un mòbil amb les que l’han trobat.
  5. IDS, del Sr. Sergi Rovira: software informàtic que centralitza tota la informació d’interès per als hostes de l’hotel.
  6. Luxybox, de la Sra. Marina Rodríguez: venda en línia de productes mitjançant capses sorpresa.
  7. Mediley Forms, del Sr. Nicolau Fonollar: aplicació que permet avaluar i reduir els riscs derivats dels formularis mèdics.
  8. Sailongreen, del Sr. Joan Bauzà: sistema de propulsió elèctric per a velers.
  9. WearaSafe, del Sr. Carles Conti: aplicació mòbil que permet a persones vulnerables alertar de situacions potencialment perilloses que poden patir.
  10. Slicecake, del Sr. Daniel Velasco: xarxa social col·laborativa d’economies domèstiques que permet als usuaris controlar les seves despeses.
  11. Touristzen, del Sr. Josep Albert Servera: cercador en línia d’allotjaments turístics amb reinversió dels beneficis a la comunitat.  
  12. Wambo, del Sr. Richard Cacuango: aplicació que ajuda els propietaris de d’habitatges de lloguer de vacances a cobrir totes les necessitats de manteniment i neteja. 

Data de publicació: 05/07/2017