«Palma i la ciutadania invisible» rep el premi Ciutat de Palma Montserrat Casas d'Investigació

És un projecte d’Alfonso López i Fernanda Caro que reflecteix les condicions de vulnerabilitat de les persones sense sostre 

Els professors i investigadors de la UIB Alfonso López i Fernanda Caro han obtingut el premi Ciutat de Palma Montserrat Casas d’Investigació, en la seva primera edició, pel projecte «Palma i la ciutadania invisible», que reflecteix les condicions de vulnerabilitat de les persones sense sostre i del qual el jurat ha valorat l’interès del tema i la seva mirada envers una realitat que el gruix dels ciutadans desconeixen. El premi els fou lliurat el 20 de gener durant la gala celebrada al Teatre Principal de Palma.

Amb aquest premi, que rep el nom de qui va ser la primera Rectora de la UIB, Montserrat Casas, l’Ajuntament de Palma vol contribuir a la investigació en els àmbits de les humanitats i les ciències socials, reconeixent aquells treballs que, per la seva temàtica, estan vinculats a la ciutat de Palma. El jurat d’aquesta edició estava format per la periodista Laura Jurado i les doctores Catalina Cantarellas, catedràtica d'Història de l'Art, i Lucrecia Burges, professora del Departament de Filosofia i Treball Social de la Universitat de les Illes Balears. El premi té una dotació de 6.000 euros i l’Ajuntament es reserva el dret a publicar el treball en paper o en format digital.

La doctora Fernanda Caro és professora dels estudis de Treball Social a la UIB i membre del grup de recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques, i de l'Observatori Social de les Illes Balears. Així mateix, és autora d’articles publicats per revistes científiques, capítols de llibres i d’un llibre complet, Vulnerabilidad y empleo (2017). Alfonso López és doctorand i fa la tesi sobre sensellarisme. Ha treballat en el Tercer Sector de les Illes Balears, amb les entitats que representen les persones amb discapacitat, i actualment és professor del grau de Treball Social i membre actiu del grup de recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la UIB. 

Data de publicació: 21/01/2022